Delen en samenwerken

Capital Electra Xheeft uitgebreide samenwerkingstools waarmee u productief in een team kunt werken, inclusief meerdere manieren om uw tekeningen privé of openbaar te delen op sociale media.

Deel het tekenmenu
Deel het tekenmenu

Beweeg op het dashboard de muisaanwijzer over een tekening en klik op de knop Delen om uw tekening te delen. Klik in de editor op het menu Delen om hetzelfde te doen.

Een tekening delen

Delen met anderen is de belangrijkste manier om eenCapital Electra X tekenen voor samenwerking. U kunt ervoor kiezen om te delen met een e-mail of zonder e-mail.

Dialoog met anderen delen
Dialoog met anderen delen

Delen met e-mail (aanmelding vereist)

Om tekeningen te delen via e-mails, typt of selecteert u e-mails met automatisch aanvullen in de invoer voor uitnodigen via e-mail en selecteert u vervolgens de rechten.

Vergeet niet om een bericht voor de uitnodiging op te nemen, zodat uw e-mail een goede kans heeft om te reageren, en klik opInvite .

Het delen van een tekening via e-mail vereist dat een gebruiker het geldige e-mailadres heeft dat u heeft ingevoerd. Als een gebruiker met een ander e-mailadres toegang heeft tot uw link, wordt de toegang tot de tekening geweigerd.

De gebruiker kan echter om toegang verzoeken, enCapital Electra X zal een e-mail sturen om u op de hoogte te stellen van dit verzoek, waarvoor u kunt instemmen of weigeren.

Een tekening delen met een link
Een tekening delen met een link

Om een tekening met slechts een link te delen, klikt u op Get share link en vervolgens opCopy link knop en stuur de link naar uw beoogde gebruiker.

Aanmelden is niet vereist en iedereen met de link heeft toegang tot de tekening.

Als u kiest voor Alleen uitgenodigde gebruikers hebben toegang tot deze tekening, wordt de gedeelde link gereset en is de tekening niet langer openbaar toegankelijk via deze link.

Toegang en uitnodigingen beheren

Beheer uitnodigingen met behulp van het dialoogvenster 'Wie heeft toegang'
Beheer uitnodigingen met behulp van het dialoogvenster 'Wie heeft toegang'

Om de toegang tot uw tekening te beheren, klikt u op Delen | Deel met anderen | Wie heeft toegangsknop , of klik op het dashboard met de rechtermuisknop en selecteer Toegang beheren .

Toestemmingstypen

• Alleen bekijken

• Staat de uitgenodigde gebruiker toe alleen tekeningen te bekijken en te exporteren.
  • Reageren

• In staat om tekeningen te bekijken en te exporteren.

• In staat om opmerkingen over tekeningen achter te laten.

• In staat om eigen laag toe te voegen en te bewerken die geen wijzigingen aanbrengt in de eigenlijke tekening.

• De lagen buiten de eigen laag van de commentator worden vergrendeld en kunnen niet worden bewerkt door de commentator.

• Eigenaar kan de laag van de commentator tonen of verbergen.

• Bewerken en delen

• In staat om alles uit te voeren wat een "Alleen bekijken"-gebruiker kan doen.
    • In staat om een tekening te hernoemen, bewerken, dupliceren en verwijderen.
    • In staat om nieuwe tekeningen aan een team toe te voegen, machtigingen te wijzigen van andere uitgenodigde gebruikers die geen eigenaar zijn, en tekeningen met anderen te delen.
  • Eigenaar

• Volledige toestemming, kan alles hierboven genoemd uitvoeren.
    • In staat om de machtigingen van uitgenodigde gebruikers te wijzigen of de toegang van uitgenodigde gebruikers in te trekken, inclusief andere eigenaren.
    • Houd er rekening mee dat een uitgenodigde eigenaar uw toegang tot een tekening waarvan u de oorspronkelijke eigenaar was, kan intrekken.

Delen op sociale media

Om een tekening op sociale media te delen:

• Klik op het menu Delen en selecteer delen op Facebook, Twitter, Slack of Reddit

Om te delen op sociale media, moet uw tekening openbaar worden gemaakt om ervoor te zorgen dat kijkers toegang hebben tot uw tekening en er kan een voorbeeld worden gegeven aan sociale mediasites.

Een tekening publiceren

Een tekening publiceren inCapital Electra X
Een tekening publiceren inCapital Electra X

InCapital Electra X , kunt u een tekening bewerken en na voltooiing uw tekening publiceren voor alleen openbare toegang. Hiermee kunt u tekeningen maken en bijwerken, en alleen wijzigingen voor openbaar gebruik pushen wanneer uw werk is voltooid.

Goede voorbeelden voor publiceren zijn onder meer wijzigingen in uw schema's, grafische instructies of stroomdiagrammen.

Als er wijzigingen zijn aangebracht in uw tekening, moet u opnieuw Tekening publiceren selecteren en op hetPublish changes knop, om uw gepubliceerde tekening bij te werken.

Om een gepubliceerde tekening te verwijderen, klikt u op deRemove Publishing knop.

Maak een kopie van de gepubliceerde tekening
Maak een kopie van de gepubliceerde tekening

Door een kopie van de gepubliceerde tekening te maken, wordt er een nieuwe tekening gemaakt. Het eigendom van de nieuwe tekening is echter nog steeds hetzelfde als de gepubliceerde tekening. Hierdoor kunnen andere gebruikers een kopie maken van de gepubliceerde tekening en wijzigingen zichtbaar maken voor de eigenaren van de gepubliceerde tekening.

Realtime samenwerking

Capital Electra Xis gebouwd voor teamdiagrammen en daarom is realtime samenwerking ingebouwd voor alle tekeningen. Wijzigingen die u in een tekening hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd met alle bijdragers.

Bekijken wie er online is

Bekijken wie er online is
Bekijken wie er online is

Om te zien wie er online is en samenwerken op uw tekening, klikt u op het pictogram Profiel.

Chatten met teamgenoten

Capital Electra Xbevat een ingebouwde chatbox voor realtime chatten met je teamgenoten.

Capital Electra X's ingebouwde chatbox
Capital Electra X's ingebouwde chatbox

Om de chatbox te zien, klikt u op Bekijken | Toon chatbox in je editor.

Om een emoji in te voegen, klikt u op het Emoji- pictogram aan de rechterkant van het chatvenster.

De chat is beperkt tot maximaal 50 berichten per tekening.

Meldingen bekijken

Om meldingen te bekijken, klikt u op het meldingspictogram rechtsboven in uw scherm.

Capital Electra X's meldingen
Capital Electra X's meldingen

Integreren met Slack

Om te integreren met Slack voor betere communicatie:

• Klik op je dashboard op Toevoegen aan Slack
Voeg Slack toe aanCapital Electra X in het dashboard
Voeg Slack toe aanCapital Electra X in het dashboard
  • Klik op de integratiepagina van Slack op hetAuthorize knop

Zodra de integratie voltooid is,Capital Electra X 's Slack app wordt automatisch geïntegreerd in uw Slack team.

Een team maken vanuit je Slack-kanaal

Om een team te maken vanuit je Slack-kanaal:

• Klik in het dashboard op nieuw team maken
  • Klik vervolgens op Je Slack-kanaal uitnodigen
Creëer een team vanuit je Slack-kanaal
Creëer een team vanuit je Slack-kanaal

Een tekening delen met Slack

Een tekening delen met Slack:

• Klik op de Share- knop van de tekening in het dashboard of op het Share- menu in de editor
  • Klik vervolgens op Delen met Slack

Als je hebt geïnstalleerdCapital Electra X 's Slack app in uw Slack kanaal, hebben alle tekeningen die in Slack worden gedeeld een voorbeeld voor eenvoudiger discussie en samenwerking.