Schaduw, schuine rand en andere effecten toepassen

Voeg eenvoudig speciale effecten toe en maak geavanceerde tekeningen door schaduwen of schuine randen toe te passen op uw vormen.

Effecten toepassen

Om een effect op een vorm toe te passen:

• Selecteer een vorm, klik op het+ pictogram op Effecteigenschappen en selecteer een effect.
Effecten menu
Effecten menu

Er zijn 5 effecten om uit te kiezen, namelijk:

• Slagschaduw
  • Innerlijke schaduw
  • Afschuining
  • Vervagen
  • Gloed

See also

Slagschaduw

Slagschaduw instellingen
Slagschaduw instellingen

Om een schaduw op een willekeurige vorm toe te passen:

• Selecteer een vorm
  • Klik op de+ pictogram op Effecteigenschappen en selecteer Slagschaduw

Wijzig uw schaduw door deze instellingen aan te passen:

• Grootte vertegenwoordigt de grootte van het gebied dat door de schaduw wordt bedekt.

• Offset X en Offset Y compenseert de schaduw in de X- en Y- richting.

• Kleur bepaalt de schaduwkleur.

• Dekking bepaalt de transparantie van de schaduw.

Slagschaduw voorbeeld
Slagschaduw voorbeeld

Innerlijke schaduw

Binnenschaduw lijkt op slagschaduw, maar wordt aan de binnenkant van de vorm aangebracht en wordt vaak gebruikt om een gevoel van diepte aan de vorm te geven.

Innerlijke schaduw voorbeeld
Innerlijke schaduw voorbeeld

Instellingen voor binnenschaduw zijn hetzelfde als slagschaduw.

See also

Afschuining

Afschuining instellingen
Afschuining instellingen

Een schuine randeffect voegt 3D-diepte toe aan een grafisch of tekstobject door de randen schuin te laten lijken.

Pas uw schuine randeffect aan door deze instellingen te wijzigen:

• Diepte geeft de diepte van de schuine kant aan.

• Scherpte regelt de scherpte van de schuine kant.

• Kleur bepaalt de schuine kleur.

Bevel voorbeeld
Bevel voorbeeld

Vervagen

Vervagingsinstellingen
Vervagingsinstellingen

Vervagingseffect is een veelgebruikte en populaire manier om bepaalde elementen in de tekening of wazige achtergrond te verbergen, waardoor een sluwe tekening ontstaat.

Pas uw vervagingseffect aan door deze instellingen te wijzigen:

• Grootte geeft de grootte van het vervagingsgebied aan.
Voorbeeld vervagen
Voorbeeld vervagen

Gloed

Glow instellingen
Glow instellingen

Om de vorm of zelfs tekst te laten gloeien, kunt u het gloei-effect gebruiken.

Pas uw gloedeffect aan door deze instellingen te wijzigen:

• Grootte vertegenwoordigt de grootte van het gloedgebied.

• Kleur bepaalt de gloedkleur.

• Dekking bepaalt de transparantie van de gloed.

Glow voorbeeld
Glow voorbeeld

Een effect verwijderen

Om een effect te verwijderen:

• Selecteer de vorm, ga vervolgens naar de eigenschap Effecten en klik op het prullenbakpictogram .

Effect op tekst

Tekstblok-tool
Tekstblok-tool

Om een effect aan uw tekst toe te voegen, selecteert u eenvoudig een vorm, klikt u op het tekstblokgereedschap en past u het effect toe .