PLC-vormen

Het PLC-symbool

Om een PLC-module in uw tekeningen te maken, sleept u het PLC-symbool naar uw tekeningen.

Om het PLC-symbool te draaien, klikt u met de rechtermuisknop op het PLC-symbool en selecteert u Horizontaal of Verticaal .

Om de labelpositie en -oriëntatie op het PLC-symbool te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Wijzig labelpositie of Wijzig labeloriëntatie .

Manipuleren van het PLC-symbool

Het PLC-symbool aanpassen

PLC-symbolen kunnen invoer-, uitvoer- of analoge modules zijn. Om het PLC-symbool aan te passen, klikt u met de rechtermuisknop op het symbool en selecteert u PLC-module instellen .

Uw PLC-symbool aanpassen
Uw PLC-symbool aanpassen
  • Met PLC-punt kunnen gebruikers het startformaat voor een PLC-punt instellen. Als de PLC-punten bijvoorbeeld beginnen met B00000 tot B00007, typ dan B00000 in het PLC-punttekstvak. Als het PLC-punt begint van X00 tot X07, typ dan X00 in het tekstvak.

• Aantal punten verteltCapital Electra X hoeveel PLC-punten moeten worden gegenereerd. Als u bijvoorbeeld 16 ingangen hebt, voert u een waarde van 16 in het tekstvak Aantal punten in.

• Max toename verteltCapital Electra X wat is het maximale aantal bij het genereren van PLC-punten. Als u bijvoorbeeld 16 ingangen hebt, van X00 tot X07 en X10 tot X17, dan is uw maximale toename 7 omdat dat het maximale aantal is dat uw PLC-punt kan hebben. Als u 16 ingangen hebt van X00 tot X0F, dan is uw maximale toename F. Als u 16 ingangen hebt van X00 tot X15, dan is uw maximale aantal 9.

• Spatiëring verteltCapital Electra X welke afstand te gebruiken bij het genereren van de PLC-punten op het PLC-symbool. Het tekstvak Afstand accepteert meeteenheden, bijv. inches, millimeters, cm en andere eenheden.

• De knop Genereer geeft instructies:Capital Electra X om PLC-punten op het tekstvak te genereren op basis van de ingevoerde formaten. Eenmaal gegenereerd, kunnen deze PLC-punten handmatig worden bewerkt voordat ze op het PLC-symbool zelf worden gegenereerd. Gebruikers kunnen PLC-punten ook handmatig aanmaken met behulp van het tekstvak onder de knop Genereren . Typ de gewenste PLC-punten in en druk op de Enter-toets. Het PLC-symbool genereert automatisch PLC-punten voor elke tekstregel in het tekstvak. Voorbeelden van onderstaande generatie:

Voorbeeld van gegenereerde PLC-punten
Voorbeeld van gegenereerde PLC-punten

Een enkele PLC maken met meerdere symbolen

Gebruikers kunnen het PLC-symbool gebruiken om afzonderlijke invoer- en uitvoermodules te maken en deze worden als afzonderlijke vormen op uw tekening weergegeven. Als u hun referentie bewerkt (bijv. zowel de invoer- als de uitvoermodule hebben het label "PLC1"), danCapital Electra X begrijpt dat beide symbolen slechts een enkele PLC-module vertegenwoordigen. Daarom verschijnt er slechts een enkele PLC-module op Lay-out genereren of op de stuklijst, ondanks dat u 2 afzonderlijke PLC-modulevorm op uw tekeningen heeft.

Maak invoer- en uitvoermodules met behulp van het PLC-symbool

Het verbindingssymbool

Om een connectorassemblage te maken die zowel plug als socket in uw tekeningen bevat, sleept u het dubbelzijdige Connector-symbool naar uw tekeningen. Om een connector met alleen stekker of stopcontact te maken, sleept u het enkelzijdige Connector-symbool naar uw tekening. Wanneer u de enkelzijdige connectorsymbolen gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op de connector en selecteert u Show Male Plug of Show Female Socket om mannelijke stekkers of vrouwelijke aansluitingen op de connector weer te geven.

Dubbelzijdige en enkelzijdige connector symbolen
Dubbelzijdige en enkelzijdige connector symbolen
  • Om een connector te draaien, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Horizontaal of Verticaal .
  • Als u de positie van de labels op een connector wilt wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop en gaat u naar Bewerkingen | Verticaal spiegelen of Horizontaal spiegelen .
Manipuleer het Connector-symbool
Manipuleer het Connector-symbool

Het connectorsymbool aanpassen

Om het Connector-symbool aan te passen:

• Klik met de rechtermuisknop op het Connector-symbool en selecteer Set Connector .
Pas uw eigen Connector-symbool aan
Pas uw eigen Connector-symbool aan

Het connectorsymbool werkt op dezelfde manier als het PLC-symbool, dus raadpleeg voor meer informatie De PLC-module aanpassen .