Lettertypen en tekst wijzigen

Tekstpictogrammen inCapital Electra X editor

InCapital Electra X kunnen alle vormen tekst bevatten, inclusief subvormen in een groep. Om tekst voor een vorm in te voeren, selecteert u de tekst en typt u weg.

Lettertypefamilie instellen

Lettertypefamilie instellen:

• Selecteer vormen met aanwijzer
  • Klik op het pictogram van de lettertypefamilie en selecteer een lettertype
Lettertypefamiliemenu
Lettertypefamiliemenu

Uw eigen web- en aangepaste lettertypen toevoegen

Capital Electra Xbiedt een lijst met beschikbare lettertypen die u in uw tekeningen kunt gebruiken. Bovendien kunt u ook uw eigen lettertypen toevoegen via het dialoogvenster Aangepast lettertype. Momenteel zijn alleen Google-lettertypen toegestaan en we werken eraan om meer weblettertypen toe te voegen.

Terwijl, om uw eigen aangepaste lettertypen toe te voegen en deze binnen te gebruikenCapital Electra X Als u op Lettertypen uploaden klikt, wordt een dialoogvenster geopend waarin u uw eigen lettertypen kunt uploaden.

Uw toestemming voor aangepaste lettertypen neemt de tekenbevoegdheid over. Als een aangepast lettertype bijvoorbeeld wordt geüpload naar een persoonlijke tekening thuis , is het lettertype alleen voor u toegankelijk omdat het een persoonlijk lettertype is.

Als een aangepaste lettertype wordt geupload op een Team tekening, het lettertype is een team lettertype en wordt gedeeld binnen het team.

Momenteel worden alleen woff- en ttf-lettertypeformaten ondersteund en we werken eraan om meer lettertypeformaten te ondersteunen.

Om uw eigen aangepaste lettertypen toe te voegen, kunt u ook een lettertypebestand naar uw editor slepen.

Voeg uw favoriete lettertypen toe via het dialoogvenster Aangepast lettertype
Voeg uw favoriete lettertypen toe via het dialoogvenster Aangepast lettertype

Lettergroottes instellen

Om lettergroottes in te stellen:

• Selecteer vormen met aanwijzer
  • Klik op het pictogram Lettergrootte en selecteer of typ een lettergrootte

U kunt ook het toetsenbord gebruiken en op drukken:

• Ctrl+Shift+. om de lettergrootte te vergroten
  • Ctrl + Shift + , om de lettergrootte te verkleinen

Zowel pt- als px-eenheden zijn toegestaan voor lettertypegrootte.

Tekstuitlijning instellen

Tekstuitlijning instellen:

• Selecteer vormen met aanwijzer
  • Klik op het pictogram Tekstuitlijning en selecteer de gewenste uitlijning
Menu Tekstuitlijning
Menu Tekstuitlijning

Positioneringstekst

Tekst plaatsen:

• Klik op een vorm en vervolgens op het tekstblokgereedschap
  • Sleep het tekstblok naar een gewenste positie
Tekst plaatsen met het tekstblokgereedschap
Tekst plaatsen met het tekstblokgereedschap

Tekstpadding wijzigen

Tekstopvulling wijzigen:

• Klik op een vorm en vervolgens op het tekstblokgereedschap
  • Versleep het tekstblok en pas het formaat aan
Tekstopvulling wijzigen met het tekstblokgereedschap
Tekstopvulling wijzigen met het tekstblokgereedschap

Tekst maken

Om tekst te maken:

• Klik en sleep op het tekstblokgereedschap en typ weg
Tekst maken met het tekstblokgereedschap
Tekst maken met het tekstblokgereedschap

Overzichtstekst

Om tekst te schetsen:

• Maak dienovereenkomstig tekst en stijl
  • Klik met de rechtermuisknop, selecteer Bewerkingen | Overzichtstekst
Tekst schetsen metCapital Electra X
Tekst schetsen metCapital Electra X

Afgeronde achtergrond instellen op tekst

Om een afgeronde achtergrond op tekst in te stellen:

• Klik op het tekstblokgereedschap en klik vervolgens op een tekst met achtergrondkleur.
  • Klik op het gereedschap ronde hoeken en selecteer de grootte van de afgeronde hoeken.
Afgeronde achtergrond instellen op tekst
Afgeronde achtergrond instellen op tekst

Tekst zoeken en vervangen

Tekst zoeken:

• Druk op Ctrl + F (of Cmd + F op Mac) , typ uw trefwoord in en druk op de Enter-toets .
  • Blijf op de Enter-toets drukken om het volgende overeenkomende trefwoord te tonen.

Tekst vervangen:

• Toets uw trefwoord in en druk op de Enter-toets om te zoeken.
  • Wanneer het trefwoord is gemarkeerd, kunt u typen in het veld "Vervangen door".
  • Klik op de knop Vervangen om het te vervangen.
  • U kunt gebruik maken van de knop Alles vervangen om alle zoekwoorden te vervangen.
Zoek en vervang tekst
Zoek en vervang tekst

Opmaak van opmaak voor tekst instellen op tekst

Opmaak van tekst met opmaak voor tekst instellen:

• Klik op een vorm en druk op de F2-toets om de teksteditor te openen.
  • Selecteer enkele teksten.
  • Pas de tekststijl toe op de geselecteerde tekst.
Opmaak van tekst met opmaak toepassen op tekst
Opmaak van tekst met opmaak toepassen op tekst