Creëer uw eigen symbool

Symbool aanmaakproces

Het maken van uw eigen intelligente schematische symbool is een eenvoudig en geautomatiseerd proces:

• Teken symbolen met lijnen, cirkels, bogen en tekst.
  • Groepeer alle vormen en voeg verbindingspunten toe .
  • Selecteer een vorm en klik op menu Creëer symbool .

De anatomie van een schematisch symbool

De anatomie van een schematisch symbool
De anatomie van een schematisch symbool

Het aanmaaksymboolvenster

Het venster Symbool maken wordt gebruikt om automatisch intelligentie en gegevens in uw aangepaste symbool in te voegen, zodat het correct kan worden geïdentificeerd en verwerkt door:Capital Electra X .

Maak symboolvelden
Maak symboolvelden
Maak een symbool dialoogvenster
Maak een symbool dialoogvenster

Alle schematische symbolen inCapital Electra X een link naar een standaardcomponent hebben. Deze link wordt gebruikt doorCapital Electra X om symbolen automatisch af te stemmen op componenten tijdens paneelindeling en rapporten.

Hoe symbolen worden afgestemd op componenten
Hoe symbolen worden afgestemd op componenten
Maak symbool, componenttabblad
Maak symbool, componenttabblad

Aan alle symbolen met verbindingspunten kan een set pinnamen worden toegewezen aan de verbindingspunten.

Maak velden met symbolen en speldnamen
Maak velden met symbolen en speldnamen
Creëer een symbool, pin namen tabblad
Creëer een symbool, pin namen tabblad

Gebruik het tekstvak breedte en hoogte om de breedte en hoogte van het tekstvak met de beschrijving handmatig te regelen.

Textbox breedte en hoogte
Textbox breedte en hoogte

Nadat u alle opties in het venster Symbool maken hebt ingesteld, klikt u op de knop OK en Symbool maken zal:

• Voeg intelligentie en gegevens in uw aangepaste symbool in.
  • Open het geselecteerde sjabloon en voeg uw eigen symbool toe aan het sjabloon.
  • Verwijder het aangepaste symbool uit uw tekening (voorCapital Electra X om uw aangepaste symbool te identificeren, moet het afkomstig zijn van een stencil).

Bestaande symbolen bewerken

Symbolen op tekening wijzigen en bewerken:

• Laat symbolen op de tekening vallen.
  • Pas symbolen naar wens aan en klik op menu Creëer symbool om het weer toe te voegen aan een stencil.

Om een afbeelding van een bestaand symbool te verwijderen:

• Laat symbolen op de tekening vallen.
  • Klik op het symbool en klik vervolgens op een afbeelding.
  • Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde afbeelding, klik op Extra | Ontgrendel vorm(en) .
  • Nu de afbeelding ontgrendeld is, drukt u eenvoudig op de Delete-toets om de afbeelding te verwijderen.
  • Nadat de afbeeldingen zijn verwijderd, selecteert u het symbool en gebruikt u het menu Symbool maken om het weer op een stencil toe te voegen.

Om een afbeelding aan een bestaand symbool toe te voegen:

• Laat symbolen op de tekening vallen.
  • Teken en plaats afbeeldingen zoals vereist.
  • Selecteer zowel het bestaande symbool als ook de nieuw getekende afbeeldingen en klik vervolgens op menu Creëer symbool . *Capital Electra X detecteert automatisch een bestaand symbool in uw selectie en vraagt of u ze wilt combineren.
  • Eenmaal gecombineerd,Capital Electra X zal de nieuwe afbeelding aan het bestaande symbool toevoegen terwijl de informatie van het symbool behouden blijft.
Voeg afbeelding toe aan symbool

Componenten van een symbool bekijken

Om de componenten van een symbool te bekijken:

• Plaats de muisaanwijzer op het symbool in de stencils .
Symbool Knopinfo
Symbool Knopinfo