Google Drive-integratie

Google-bestanden maken vanCapital Electra X dashboard

Om Google-bestanden te maken vanCapital Electra X dashboard, moeten gebruikers eerst hun Google-account autoriseren.

Klik in het linkerdeelvenster van het dashboard op Google Drive toevoegen onder het gedeelte Integratie.

Voeg Google Drive toe
Voeg Google Drive toe

Nadat de autorisatie is gelukt, klikt u op uw dashboardCreate en je ziet extra opties om Google-bestanden te maken, bijvoorbeeld New Google Docs , New Google Sheets en New Google Slides .

Een nieuw Google-bestand aanmaken bij root
Een nieuw Google-bestand aanmaken bij root

Kies het gewenste type Google-bestand dat u wilt en er verschijnt een pop-uptabblad waarmee u het Google-bestand kunt bewerken.

In het dashboard hebben alle Google-bestanden een Google Drive-pictogram in de rechterbenedenhoek om ze te onderscheiden van de gebruikelijkeCapital Electra X tekeningen.

Verschil tussenCapital Electra X tekening en Google-bestand op dashboard
Verschil tussenCapital Electra X tekening en Google-bestand op dashboard

Google Files-functies

Google File-functies
Google File-functies

Elk Google-bestand kan dezelfde functies uitvoeren als aCapital Electra X tekenen, zoals Hernoemen , Vernieuwen enzovoort.

Voor sommige functies moeten gebruikers toestemming geven om de updates in Google Drive op te slaan.

Lijst met functies waarvoor autorisatie vereist is:

• Verplaats naar prullenbak
  • Hernoemen
  • Vernieuwen
  • Share-functies

Eigendom van Google-bestanden

Wanneer een gebruiker een Google-bestand maakt in een persoonlijk dashboard, is het alleen van de gebruiker.

Als een gebruiker een Google-bestand deelt met een andere gebruiker of het naar een team verplaatst, wordt de toestemming voor het Google-bestand gewijzigd in openbaar en krijgt iedereen met toegang de rechten als kijker of editor.

Wanneer een gebruiker een Google-bestand in een team maakt, worden de rechten ingesteld op Openbaar en krijgt iedereen die toegang heeft, editorrechten.

De reden dat het bestand openbaar wordt gemaakt, is om gebruikers die geen Gmail hebben, toegang te geven tot het bestand.

Google-bestanden verwijderen

Een Google-bestand naar de prullenbak gooien
Een Google-bestand naar de prullenbak gooien

Een Google-bestand weggooien:

• Dubbelklik of klik met de rechtermuisknop op een Google-bestand en selecteer Verplaatsen naar prullenbak

De kopie van het bestand in Google Drive wordt ook naar de prullenbak verplaatst.

Om een Google-bestand te herstellen:

• Klik op Prullenbak in de linkernavigatiebalk en klik op de knop Herstellen van de tekening

De kopie van het bestand in Google Drive wordt ook hersteld.

Om een Google-bestand te verwijderen:

• Klik op Prullenbak in de linkernavigatiebalk en klik op de knop Verwijderen van de tekening

Het bestand wordt permanent verwijderd uitCapital Electra X , maar de kopie in Google Drive wordt niet beïnvloed.