Circuits hergebruiken

Intelligent kopiëren en plakken

Een van de krachtigste en handigste tools opCapital Electra X is intelligente duplicatie van hele circuits.

In de meeste schematische tekeningen zijn er soortgelijke circuits die door de hele tekening worden gedupliceerd (bijv. Motorstarter en besturingscircuits). Alle referenties en draden op deze circuits moeten correct en uniek genummerd zijn.

Het probleem wordt verder gecompliceerd door het feit dat bepaalde symbolen opnieuw moeten worden genummerd, terwijl andere ongewijzigd moeten blijven (bijv. Een gemeenschappelijk veiligheidsrelais op motorbesturingscircuits mag niet opnieuw worden genummerd).

Om uw circuits te dupliceren en opnieuw te gebruiken:

• Selecteer alle vormen in uw circuit.
  • Druk op de CTRL + C-toets om te kopiëren en druk op de CTRL + V-toets om te plakken.
  • Selecteer / Deselecteer symbolen en draden om te hernoemen in het AutoRename-venster.
  • Klik op OK en sleep vervolgens uw nieuwe circuit naar de gewenste positie.
Kopieer en plak het circuit om het opnieuw te gebruiken

Prefab circuits

Prefab (Prefab) circuits zijn circuits die u vaak gebruikt in uw projecten en worden gemaakt en opgeslagen in een aangepast stencil naar keuze. Prefab-circuits zijn extreem draagbaar en kunnen gemakkelijk worden gedeeld tussen verschillende projecten, teams of zelfs online door simpelweg een sjabloon te verzenden.

Prefab-circuits delen met uw teams
Prefab-circuits delen met uw teams

Prefab-schakelingen maken

Om een prefab circuit te maken:

• Selecteer alle vormen in uw circuit.
  • Sleep ze en zet ze neer in een aangepast stencil.

Uw nieuw gemaakte prefabcircuit wordt vervolgens opgeslagen in het sjabloon van uw keuze.

Prefab-schakelingen gebruiken en delen

Om een prefab circuit te gebruiken, sleept u ze eenvoudig van uw stencil en plaatst u het overal op uw tekening.Capital Electra X zal automatisch het venster AutoHernoemen weergeven om ervoor te zorgen dat alle nummering correct is.

Om een prefab circuit te delen, klikt u op het menu Stencil bewerken en vervolgens op Stencil delen .