Voorkeuren en instellingen

Om toegang te krijgen tot voorkeuren:

• Klik op het voorkeurenpictogram in het dashboard
  • Of klik op Bestand | Voorkeuren in de editor
Algemene voorkeuren

De taal instellen

Om een taal te selecteren, klikt u op de vervolgkeuzelijst voor talen in het dialoogvenster Algemene voorkeuren.

De huidige opties zijn:

• Engels *
  • Frans
  • 日本語
  • Svenska
  • 简体 中文
  • 繁體 中文
  • Italiano
  • Portugees
  • Tiếng Viet
  • Pсский
  • Español
  • Deutsch
  • Bahasa Indonesië *
  • Nederlands *
  • Wikang Filipijns

De toename van het toetsenbord instellen

Om de toename van het toetsenbord in te stellen:

• Klik op de vervolgkeuzelijst voor het verhogen van het toetsenbord in het dialoogvenster Algemene voorkeuren

U kunt Auto of Aangepast kiezen.

Als u Aangepast kiest, kunt u de waarde invoeren met mm, cm, m, in of px in het ingestelde incrementvak .

Wijzig automatisch de grootte van symbolen om op het raster te klikken

Kies deze optie als je wiltCapital Electra X om de grootte van symbolen van stencils te wijzigen om de grootte automatisch aan te passen aan uw huidige raster.

Dit is erg handig om ervoor te zorgen dat alle symbolen precies op uw tekening worden geplaatst.

Bevestigingsdialoogvenster tonen bij het wijzigen van stencils

Kies deze optie om een bevestigingsvraag weer te geven bij het wijzigen van stencils of symbolen.

Het dialoogvenster wordt weergegeven bij het uitvoeren van acties zoals het toevoegen van nieuwe symbolen aan een stencil, het bewerken of resetten van symboolpictogrammen, het plakken van symbolen, het verwijderen van symbolen of het opnieuw rangschikken van symbolen in een stencil.

Titelblok automatisch invoegen na het maken van een nieuwe pagina

Schakel deze instelling in om te latenCapital Electra X dupliceer automatisch het titelblok van de huidige pagina naar de nieuwe pagina.

Automatisch uitlijnen op vormen in de buurt

Schakel deze instelling in om vormen tijdens het verplaatsen naar vormen in de buurt te laten uitlijnen. Gebruikers kunnen vormen verplaatsen om naar de zijkanten of het midden van een andere vorm te klikken. De sterkte van de snap bepaalt hoe dicht de verplaatste vorm moet zijn om naar andere vormen te snappen.

Automatisch uitlijnen op vormen in de buurt
Automatisch uitlijnen op vormen in de buurt

De sterkte van de snap wijzigen:

• Schakel Automatisch uitlijnen op vormen in de buurt in
  • Voer de snapwaarde in mm, cm, m, in of px in het vak Snapsterkte in

Speel geluid af wanneer een chatbericht wordt ontvangen

Kies deze optie om een geluid op uw computer af te spelen wanneer u een chatbericht ontvangt opCapital Electra X 's ingebouwde chatbox.

Speel geluid af wanneer de medewerker meedoet met bewerken

Kies deze optie om een geluid op uw computer af te spelen wanneer een medewerker met u meebewerkt.

Notificatie instellingen

Notificatie voorkeuren
Notificatie voorkeuren

Toegang tot meldingsvoorkeuren:

• Klik op het meldingstabblad in het voorkeurenvenster

Bureaubladmeldingen in- of uitschakelen

Kies deze optie om bureaubladmeldingen in of uit te schakelen.

U kunt er ook voor kiezen om een melding te ontvangen wanneer een tekening wordt gemaakt, hernoemd of weggegooid.

DWG / DXF-instellingen

DWG / DXF-voorkeuren
DWG / DXF-voorkeuren

Om toegang te krijgen tot DWG / DXF-voorkeuren:

• Klik op het DWG / DXF- tabblad in het voorkeurenvenster

Schakel Dimensies importeren en Lagen importeren in of uit

U kunt het selectievakje in- of uitschakelen om dimensies en lagen te importeren. Als u het vakje aanvinkt, blijven de afmetingen en lagen van de bestanden behouden.

U kunt ook een aangepaste lijndikte invoeren, wat de breedte van de omtrek van de symbolen betekent. 0.2 px is standaard ingesteld.