Met behulp van stencils en symbolen

Capital Electra Xbevat duizenden symbolen die je kunt gebruiken en hergebruiken om zonder veel werk geweldige diagrammen te maken. Bovendien kunt u uw eigen stencils maken of deze voor het hele team maken, zodat uw teamgenoten symbolen kunnen hergebruiken voor maximale productiviteit.

Stencils en symbolen inCapital Electra X
Stencils en symbolen inCapital Electra X

Een sjabloon openen en gebruiken

Om een sjabloon te openen en te gebruiken:

• Klik op het sjabloonmenu en selecteer een sjabloon
Capital Electra X's sjabloonmenu
Capital Electra X's sjabloonmenu

Zodra een sjabloon is geopend, sleept u de symbolen gewoon naar de tekening.

Een nieuw stencil maken

Om een nieuw stencil te maken:

• Klik op het sjabloonmenu en vervolgens op Nieuw sjabloon

Vouw alle stencils samen

Om alle stencils samen te vouwen:

• Klik op het stencilmenu en klik vervolgens op Alle stencils samenvouwen .

Symboolweergave

Om de symboolweergave op stencils te wijzigen:

• Klik op het stencilmenu en selecteer vervolgens Symboolweergave .
Capital Electra X's Symboolweergave-menu
Capital Electra X's Symboolweergave-menu
Voorbeeld symboolweergave inCapital Electra X

Kies uit kleine, middelgrote, grote pictogrammen en de optie voor lijstweergave, waarbij groot de standaard is.

Sjabloongrootte

Om de stencilgrootte te wijzigen:

• Klik op het stencilmenu en vervolgens op Stencilgrootte .
Capital Electra X's Sjabloongrootte menu
Capital Electra X's Sjabloongrootte menu
Sample stencil grootte inCapital Electra X
Sample stencil grootte inCapital Electra X

Kies uit drie tot zes kolommen, waarbij drie kolommen de standaard zijn.

Stencilrechten begrijpen

Stencilmachtigingen volgen altijd tekenmachtigingen. Als er bijvoorbeeld thuis een sjabloon wordt gemaakt op een persoonlijke tekening, dan is het sjabloon een persoonlijk sjabloon.

Als een stencil op een Team tekening is gemaakt, dan zal het stencil een team stencil, te worden gedeeld door het gehele team.

Persoonlijke stencils kunnen alleen door jou worden geopend en bewerkt, terwijl teamstencils door het hele team kunnen worden geopend en bewerkt.

Persoonlijke stencils gebruiken op teams

Wanneer u een symbool van een persoonlijk sjabloon naar een teamtekening laat vallen, wordt het symbool automatisch op de tekening opgeslagen.

Je teamgenoten kunnen je symbool nog steeds zien (en bewerken) op de teamtekening, ook al hebben ze geen toegang tot je persoonlijke stencil.

Persoonlijke stencils kunnen alleen door jou worden aangepast, terwijl teamstencils door het hele team kunnen worden aangepast.

Teamsjablonen gebruiken op persoonlijke tekeningen

Het gebruik van teamstencils is alleen toegestaan op teamtekeningen en niet op persoonlijke tekeningen.

Stencil-eigenschappen bewerken

Het menu Stencil bewerken
Het menu Stencil bewerken

Stencil bewerken:

• Klik op het menu Stencil bewerken en selecteer vervolgens Stencil bewerken
Bewerk stencil dialoogvenster
Bewerk stencil dialoogvenster

Wijzig de naam van het stencil, voeg een beschrijving toe of bewerk de stencilcategorie met behulp van het dialoogvenster Stencil bewerken.

Als een stencil een categorie heeft, wordt deze vermeld onder de desbetreffende categorie in het menu Stencil . Verschillende stencils kunnen dezelfde categorie hebben, of een stencil kan in meer dan één categorie vallen.

U kunt een stencil crediteren aan de maker of eigenaar in het veld Credits aan en ook een link invoeren die naar de oorspronkelijke site van het stencil leidt in het veld Credits-link.

Een stencil sluiten

Om een sjabloon te sluiten:

• Klik op het menu Stencil bewerken en selecteer Sluiten

Als u een sjabloon sluit, wordt het sjabloon alleen verwijderd uit uw zicht op deze tekening, waar u ervoor kunt kiezen om het op elk gewenst moment weer te openen.

Een sjabloon verwijderen

Om een sjabloon te verwijderen:

• Klik op het menu Stencil bewerken en selecteer Verwijderen

Als u een stencil verwijdert, wordt het stencil definitief van uw dashboard verwijderd en is dit een onomkeerbare handeling. Daarom wordt u gevraagd om het verwijderen van het stencil te bevestigen.

Als je een team stencil verwijderen, het stencil zal ook worden permanent verwijderd uit het team.

Schik stencils

• Klik op Stencils op het menu Stencil en kies Stencil bewerken en selecteer vervolgens Stencil omhoog verplaatsen of Stencil omlaag verplaatsen om de volgorde van de stencils te wijzigen

• Als alternatief kunnen gebruikers de stencils direct slepen en neerzetten om ze te rangschikken

Stencils verplaatsen

Om een sjabloon te verplaatsen:

• Ga naar dashboard, scrol naar beneden en klik op Stencils
  • Selecteer vervolgens een sjabloon en klik op hetMove en selecteer een bestemming
Een sjabloon verplaatsen
Een sjabloon verplaatsen

Een persoonlijk stencil naar een team verplaatsen

Als u een persoonlijk sjabloon naar een team verplaatst, worden de teameigenaren de nieuwe eigenaar van het sjabloon.

Een teamsjabloon verplaatsen als een persoonlijk sjabloon

Alleen teameigenaren kunnen teamstencils van een team naar hun persoonlijke sjabloon verplaatsen.

Stencils delen

Als u de eigenaar bent van een teamstencil, kunt u ervoor kiezen om de sjabloon met een ander team te delen.

Om een sjabloon te delen:

• Klik op het menu Stencil bewerken en vervolgens op Stencil delen

Verfrissende stencils

Als er wijzigingen zijn aangebracht in een teamstencil door andere teamleden, kunt u het stencil vernieuwen om de laatste wijzigingen te verkrijgen.

Een stencil vernieuwen:

• Klik op het menu Sjablonen bewerken en selecteer vervolgens Vernieuwen stencil

Symbolen gebruiken

Om een symbool te gebruiken:

• Open een sjabloon en sleep eenvoudig naar uw tekening
Gewoon slepen en neerzetten om symbolen te gebruiken
Gewoon slepen en neerzetten om symbolen te gebruiken

Een nieuw symbool maken

Om een nieuw symbool te maken:

• Sleep een of meer vormen naar een sjabloon
Sleep en zet neer op het sjabloon om een nieuw symbool te maken
Sleep en zet neer op het sjabloon om een nieuw symbool te maken

Symboolinformatie bewerken

Menu symboolinformatie bewerken
Menu symboolinformatie bewerken

Symboolinformatie bewerken:

• Klik met de rechtermuisknop op een symbool en selecteer Symboolinformatie bewerken
Dialoogvenster Symboolinformatie bewerken
Dialoogvenster Symboolinformatie bewerken

U kunt de naam van het symbool wijzigen, een beschrijving of tags invoeren, gescheiden door komma's. Tags zijn trefwoorden die aan symbolen zijn toegewezen om gemakkelijker te kunnen zoeken.

Een symbool kopiëren

Om een symbool te kopiëren:

• Klik met de rechtermuisknop op een symbool en selecteer Symbool kopiëren

Een symbool plakken

Om een symbool te plakken:

• Klik met de rechtermuisknop op een symbool, plaats de muisaanwijzer op Plakken en selecteer Symbool
Menu plakken
Menu plakken

Merk op dat u het symbool in een ander sjabloon kunt plakken.

De naam, beschrijving en tags van een symbool plakken

Om de naam, beschrijving en tags van een symbool te plakken:

• Klik met de rechtermuisknop op een symbool, plaats de muisaanwijzer op Plakken en selecteer Naam, beschrijving en tags

Een symboolpictogram bewerken

Om een symboolpictogram te bewerken:

• Klik met de rechtermuisknop op een symbool en selecteer het pictogram Bewerken

Een symboolpictogram resetten

Een symboolpictogram resetten:

• Klik met de rechtermuisknop op een symbool en selecteer Pictogram resetten

Een symbool vernieuwen

Zodra het bewerken van het pictogram is voltooid, vernieuwt u een symbool om de laatste wijzigingen te zien.

Om een symbool te vernieuwen:

• Klik met de rechtermuisknop op een symbool en selecteer Vernieuwen

Een symbool verwijderen

Om een symbool te verwijderen:

• Klik met de rechtermuisknop op een symbool en selecteer Verwijderen

of

• Klik op een symbool en druk op de Delete- toets

Merk op dat het verwijderen van een symbool een onomkeerbare handeling is.

Een stencil samenvouwen

Om een sjabloon samen te vouwen:

• Klik met de rechtermuisknop op een symbool en selecteer Stencil samenvouwen .

U kunt ook op de titelbalk van het sjabloon klikken om een sjabloon in of uit te vouwen.

Symbolen rangschikken in een sjabloon

Symbolen herschikken:

• Gewoon slepen en neerzetten naar de gewenste positie
Versleep symbolen om ze te rangschikken
Versleep symbolen om ze te rangschikken

Symbolen zoeken

Symbolen zoeken:

• Klik op Symbolen zoeken en typ weg
Symbolen zoeken met resultaten
Symbolen zoeken met resultaten

Om de zoekresultaten als uw eigen stencil op te slaan, klikt u op het pictogram Opslaan.

Een sjabloon downloaden

Om een sjabloon te downloaden:

• Klik op het menu Stencil bewerken en selecteer Stencil downloaden
Klik op het menu stencil bewerken en selecteer stencil downloaden

Een stencil importeren

Om een stencil te importeren:

• Klik op het menu Stencil en selecteer Stencil importeren
Klik op het menu Stencil en selecteer Stencil importeren

Merk op dat alleen Vecta/Capital Electra X stencils kunnen worden geïmporteerd.