Importeren en exporteren

DXF- en DWG-bestanden importeren

Om DXF- of DWG-tekeningen te importeren:

• Sleep uw DXF of DWG naar een tekening

Eenmaal geïmporteerd, wordt uw DXF of DWG geconverteerd naar oorspronkelijke vormen, waar u vervolgens uw eigen symbolen kunt wijzigen en creëren.

Exporteren als DXF / DWG

Om uw schema's naar een DXF / DWG-bestand te exporteren:

• Klik op het menu Exporteren en selecteer Exporteren als DXF/DWG

Componentendatabase exporteren

InCapital Electra X , kunnen gebruikers componentinformatie toevoegen, bewerken en verwijderen door te klikken op Databases beheren en vervolgens Componentdatabase te selecteren.

Om componentinformatie in batches te bewerken, klikt u op Exporteren om gegevens te exporteren voor bewerking, voordat u deze weer importeert inCapital Electra X .

U kunt de componentendatabase hier exporteren
U kunt de componentendatabase hier exporteren

Om de componentendatabase te exporteren:

• Klik op Databases beheren en selecteer Componentendatabase en klik vervolgens opExport

Componentendatabase importeren

Na het bewerken van geëxporteerde componentdatabase-informatie, kan deze informatie vervolgens weer worden geïmporteerd inCapital Electra X .

Om een componentendatabase te importeren:

• Klik op Databases beheren en selecteer Componentendatabase en klik vervolgens opImport
  • Kies het bronbestand waaruit u wilt importeren (.tsv, .csv, .json)

Kabeldatabase exporteren

InCapital Electra X kunnen gebruikers kabelinformatie toevoegen, bewerken en verwijderen uit de database door te klikken op Databases beheren en vervolgens Kabeldatabase te selecteren.

Om kabelinformatie in batches te bewerken, gebruikt u Exporteren om gegevens te exporteren voor bewerking, voordat u deze weer importeert inCapital Electra X .

Klik op de knop Exporteren om de kabeldatabase te exporteren
Klik op de knop Exporteren om de kabeldatabase te exporteren

Om de kabeldatabase te exporteren:

• Klik op Databases beheren | Kabeldatabase en klik opExport

Kabeldatabase importeren

Na het bewerken van geëxporteerde kabeldatabase-informatie, kan deze informatie vervolgens weer worden geïmporteerd inCapital Electra X .

Om een kabeldatabase te importeren:

• Klik op Database beheren | Kabeldatabase en klik opImport
  • Selecteer het bronbestand waaruit u wilt importeren (.tsv, .csv, .json).

Symbolen op tekening exporteren

Schematische symbolen op tekeningen kunnen worden geëxporteerd, zodat hun referenties, beschrijvingen en pinnamen in batches kunnen worden bewerkt voordat ze weer in tekeningen worden geïmporteerd.

Om symbolen op tekening te exporteren:

• Klik op Rapporten exporteren en selecteer Symbolen op tekening .
Selecteer Symbolen op tekening om het symbolenrapport te exporteren
Selecteer Symbolen op tekening om het symbolenrapport te exporteren

Symbolen importeren op tekening

Na het bewerken van de informatiedetails voor symbolen op tekeningen, kan deze informatie vervolgens weer in een tekening worden geïmporteerd.

Om symbolen op tekening te importeren:

• Klik op Rapporten importeren en selecteer vervolgens Symbolen op tekening .
Selecteer Symbolen op tekening om het symbolenrapport te importeren
Selecteer Symbolen op tekening om het symbolenrapport te importeren
  • KlikImport om een bronbestand te kiezen om symbolen op tekening te importeren.
Selecteer het symbolenrapport om te importeren
Selecteer het symbolenrapport om te importeren

Exporteer draden op tekening

Draadnamen op tekeningen kunnen worden geëxporteerd, zodat hun namen in batches kunnen worden bewerkt voordat ze weer in tekeningen worden geïmporteerd.

Om draden op tekening te exporteren:

• Klik op Rapporten exporteren en selecteer Draden op tekening .

Importeer draden op tekening

Na het bewerken van draadnamen op tekeningen in een spreadsheet, kan deze informatie vervolgens weer in een tekening worden geïmporteerd.

Om draden op tekening te importeren:

• Klik op Rapporten importeren en selecteer Draden op tekening .
  • KlikImport om een bronbestand te kiezen om draden op tekening te importeren.
Selecteer uw kabelrapport om te importeren
Selecteer uw kabelrapport om te importeren