Rapporten genereren en exporteren

Rapporten genereren

De meeste rapporten kunnen in een tekening worden gegenereerd en geëxporteerd als door tabs gescheiden waarden (.tsv). Om een rapport in een tekening te genereren, sleept u eenvoudig een rapportsymbool uit het stencil Rapporten , klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Genereren .

Het stencil Rapporten inCapital Electra X
Het stencil Rapporten inCapital Electra X

Rapportsymbolen kunnen worden vergroot of verkleind door aan hun handvatten te slepen en wanneer een rapport wordt gegenereerd,Capital Electra X automatisch extra rapportsymbolen maken als de inhoud een enkel symbool overloopt. De grootte van kolommen in rapportsymbolen kan worden gewijzigd door op het rapportsymbool te klikken, vervolgens op een willekeurige kolom en op de handvatten te slepen. Sommige kolommen kunnen opties bevatten om een kolom te verbergen, klik gewoon met de rechtermuisknop op een kolom wanneer deze is geselecteerd en kies Kolom verbergen .

Het formaat van kolommen in een rapport wijzigen door de handvatten te slepen
Het formaat van kolommen in een rapport wijzigen door de handvatten te slepen

Kruisverwijzingsrapport

Het kruisverwijzingsrapport bevat alle verwijzingen, beschrijvingen, symboolstam en hun locaties.

Kruisverwijzingsrapport vermeldt alle referenties en symboolinformatie in een tekening
Kruisverwijzingsrapport vermeldt alle referenties en symboolinformatie in een tekening

Materiaalreferentierapport

Het materiaalreferentierapport bevat alle referenties, groeperingen, componentinformatie en beschrijvingen.

Materiaalreferentierapport vermeldt alle referenties en componentinformatie in een tekening
Materiaalreferentierapport vermeldt alle referenties en componentinformatie in een tekening

Bij het exporteren van materiaalreferentie wordt het tabblad Referentie weergegeven. Standaard worden alle referenties geëxporteerd. Gebruikers kunnen selectief op de referenties klikken om een kleinere set referenties te exporteren. Exporteer een kleinere set referenties voor bewerking in een .tsv-bestand.

Materiaalreferentie importeren

Om een materiaalreferentierapport in een tekening te importeren:

• Exporteer eerst een materiaalreferentierapport.
  • Het rapport MOET met ALLE velden worden geëxporteerd om met succes als importbestand te worden gebruikt.
  • Voeg na het genereren van het rapport rijen componenten toe door de indeling in het rapport te volgen, verwijder of wijzig de componentinformatie zoals vereist, en sla het rapport vervolgens op. Klik vervolgens op menu Rapporten importeren | Materiaalreferentierapport en selecteer het te importeren bestand (.tsv, .csv, .json) Klik vervolgens op de knop Importeren .

De mogelijkheid om materiaalreferentierapporten te importeren, stelt gebruikers in staat om componentinformatie in batches te bewerken, waar deze informatie gemakkelijk kan worden gekopieerd van de website van de fabrikant en in het geëxporteerde rapport kan worden geplakt. Zodra het bewerken is voltooid, kan al deze componentinformatie, inclusief afmetingen, eenvoudig weer in een tekening worden geïmporteerd.

Stuklijstrapport

Het stuklijstrapport bevat alle componenten die in een schema worden gebruikt, inclusief componentinformatie, subtotalen en totalen. De aangepaste beschrijvingen van Klemmenblokken, Kabelgoten en Din-rails worden getoond samen met hun afmetingen (Breedte x Hoogte).

Stuklijstrapport geeft een overzicht van alle componenten die in een schema worden gebruikt
Stuklijstrapport geeft een overzicht van alle componenten die in een schema worden gebruikt

Kabelreferentierapport

Het kabelreferentierapport vermeldt alle kabels die op een tekening zijn gebruikt, inclusief kabelinformatie, kernnaam, draadnaam en hun locaties.

Kabelreferentierapport vermeldt alle kabelinformatie in een tekening
Kabelreferentierapport vermeldt alle kabelinformatie in een tekening

Verbindingen (van / naar) rapport

Het verbindingsrapport geeft een overzicht van alle draden in uw schema, hun locatie, kabelinformatie en hun verbindingen, inclusief precies met welk symbool de draad is verbonden, hun referenties, locatie en pinnamen.

Verbindingsrapport biedt verbindingsinformatie van een tekening
Verbindingsrapport biedt verbindingsinformatie van een tekening

Rapport kabellijsten

Het Cable Bill of Materials-rapport vermeldt alle kabels die in een schema worden gebruikt, inclusief kabelinformatie, subtotalen en totalen.

Kabelstuklijstrapport geeft een overzicht van alle gebruikte kabels in een schema
Kabelstuklijstrapport geeft een overzicht van alle gebruikte kabels in een schema

Rapporten exporteren

Rapporten exporteren:

• Klik op het menu Rapport exporteren en selecteer het rapport dat u wilt exporteren.

Stuklijstrapport exporteren naar OpenBom

Om een stuklijstrapport naar OpenBom te exporteren:

• Klik op het menu Rapport exporteren en selecteer vervolgens Stuklijstrapport
  • Vink Export to OpenBom- opties aan
  • Aanmelden OpenBom inCapital Electra X
  • Klik op OK om het rapport naar OpenBOM te exporteren
  • Bekijk het geëxporteerde rapport in OpenBom
Exporteer stuklijstrapport naar OpenBom

Componentendatabase exporteren

InCapital Electra X , kunnen gebruikers componentinformatie toevoegen, bewerken en verwijderen door te klikken op Databases beheren en vervolgens Componentdatabase te selecteren.

Om componentinformatie in batches te bewerken, klikt u op Exporteren om gegevens te exporteren voor bewerking, voordat u deze weer importeert inCapital Electra X .

U kunt de componentendatabase hier exporteren
U kunt de componentendatabase hier exporteren

Om de componentendatabase te exporteren:

• Klik op Databases beheren en selecteer Componentendatabase en klik vervolgens opExport

Componentendatabase importeren

Na het bewerken van geëxporteerde componentdatabase-informatie, kan deze informatie vervolgens weer worden geïmporteerd inCapital Electra X .

Om een componentendatabase te importeren:

• Klik op Databases beheren en selecteer Componentendatabase en klik vervolgens opImport
  • Kies het bronbestand waaruit u wilt importeren (.tsv, .csv, .json)

Kabeldatabase exporteren

InCapital Electra X kunnen gebruikers kabelinformatie toevoegen, bewerken en verwijderen uit de database door te klikken op Databases beheren en vervolgens Kabeldatabase te selecteren.

Om kabelinformatie in batches te bewerken, selecteert u Exporteren om gegevens te exporteren voor bewerking, voordat u weer importeert inCapital Electra X .

Klik op de knop Exporteren om de kabeldatabase te exporteren
Klik op de knop Exporteren om de kabeldatabase te exporteren

Om de kabeldatabase te exporteren:

• Klik op Databases beheren | Kabeldatabase en klik opExport

Kabeldatabase importeren

Na het bewerken van geëxporteerde kabeldatabase-informatie, kan deze informatie vervolgens weer worden geïmporteerd inCapital Electra X .

Om een kabeldatabase te importeren:

• Klik op Database beheren | Kabeldatabase en klik opImport
  • Selecteer het bronbestand waaruit u wilt importeren (.tsv, .csv, .json).

Symbolen op tekening exporteren

Schematische symbolen op tekeningen kunnen worden geëxporteerd, zodat hun referenties, beschrijvingen en pinnamen in batches kunnen worden bewerkt voordat ze weer in tekeningen worden geïmporteerd.

Om symbolen op tekening te exporteren:

• Klik op Rapporten exporteren en selecteer Symbolen op tekening .
Selecteer Symbolen op tekening om het symbolenrapport te exporteren
Selecteer Symbolen op tekening om het symbolenrapport te exporteren

Symbolen importeren op tekening

Na het bewerken van de informatiedetails voor symbolen op tekeningen, kan deze informatie vervolgens weer in een tekening worden geïmporteerd.

Om symbolen op tekening te importeren:

• Klik op Rapporten importeren en selecteer vervolgens Symbolen op tekening .
Selecteer Symbolen op tekening om het symbolenrapport te importeren
Selecteer Symbolen op tekening om het symbolenrapport te importeren
  • KlikImport kies vervolgens een bronbestand.
Selecteer symbolenrapport om te importeren
Selecteer symbolenrapport om te importeren

Exporteer draden op tekening

Draadnamen op tekeningen kunnen worden geëxporteerd, zodat hun namen in batches kunnen worden bewerkt voordat ze weer in tekeningen worden geïmporteerd.

Om draden op tekening te exporteren:

• Klik op Rapporten exporteren en selecteer Draden op tekening .

Importeer draden op tekening

Na het bewerken van draadnamen op tekeningen in een spreadsheet, kan deze informatie vervolgens weer in een tekening worden geïmporteerd.

Om draden op tekening te importeren:

• Klik op Rapporten importeren en selecteer Draden op tekening .
  • KlikImport kies vervolgens een bronbestand.
Selecteer uw kabelrapport om te importeren
Selecteer uw kabelrapport om te importeren

Inhoudsopgave genereren

Om de inhoudsopgave te gebruiken:

• Gebruikers moeten het titelblok Automatische tekst van het stencil Titelblok gebruiken.
  • Voeg de titel Automatische tekst in uw titelblok in en maak uw eigen titelblok, of gebruik een titelblok geleverd doorCapital Electra X .
  • Sleep titelblokken naar alle pagina's in uw tekening en zet ze neer.
  • Zet het rapport Inhoudsopgave (TOC) van het stencil Rapporten op uw tekeningen.
  • Klik met de rechtermuisknop en selecteer Inhoudsopgave genereren .
  • Vink de titelblokgegevens aan die u in uw rapport wilt weergeven. *Capital Electra X scant automatisch elke pagina om een inhoudsopgave te maken.
Inhoudsopgave bevat alle titelblokgegevens in een tekening