Beginnen

Een nieuwe tekening maken

Een nieuwe makenCapital Electra X tekening:

• Klik opCreate | Nieuwe tekening .
Een nieuwe tekening bij de wortel maken

OF

• Plaats de muisaanwijzer op een sjabloon en klik op Nieuw .
Een nieuwe tekening maken op basis van een sjabloon
Een nieuwe tekening maken op basis van een sjabloon

Een tekening openen

Om een tekening te openen:

• Plaats de muisaanwijzer op een tekening op uw dashboard en klik op Openen .
Klik op Open om de tekening te laden
Klik op Open om de tekening te laden

Automatisch opslaan

Capital Electra Xtekeningen worden automatisch gesynchroniseerd en opgeslagen in de cloud, zoals aangegeven onderaan het scherm, en het is niet nodig om een tekening handmatig op te slaan.

Tekening automatisch opgeslagen inCapital Electra X
Tekening automatisch opgeslagen inCapital Electra X

Automatisch opslaan inCapital Electra (Offline version)

InCapital Electra (Offline version) , moet u het interval voor automatisch opslaan instellen om uw tekeningen automatisch op te slaan.

• Klik op Bestand | Voorkeuren | Bestand in de editor
  • Stel het Autosave-interval in , bijv. 1 om periodiek elke minuut op te slaan.

Met deze functie is handmatig opslaan niet nodig.

Interval voor automatisch opslaan instellen inCapital Electra (Offline version)
Interval voor automatisch opslaan instellen inCapital Electra (Offline version)

Paginaschaal

Elke tekening kan meerdere pagina's hebben en elke pagina kan zijn eigen schaal hebben.

Standaard staat een pagina ingesteld op schaal 1: 1, wat geoptimaliseerd is voor schematische tekeningen en een mooi gedrukt exemplaar oplevert. Voor paneellay-outtekeningen moet u mogelijk de schaal aanpassen om meer op een pagina te zien, daarom raden we een schaal van 1: 5 aan voor middelgrote panelen en een schaal van 1:10 voor grotere panelen.

Om paginaschaal in te stellen:

• Klik op de schaalingang en voer een broneenheid in
  • Klik vervolgens op de invoer Schaaldoel en voer een doeleenheid in.
Wijzig de schaalinvoer om de paginaschaal in te stellen
Wijzig de schaalinvoer om de paginaschaal in te stellen

See also

Maateenheden voor pagina's

Elke pagina op een tekening kan zijn eigen maateenheden hebben in inches, centimeters, millimeters en pixels, waarbij de liniaal en het raster automatisch veranderen om de geselecteerde eenheden weer te geven.

Standaard zijn paginametingseenheden ingesteld op pixels, wat handig is voor schematische tekeningen. Tijdens het opmaken van het paneel wordt aanbevolen om de maateenheden van de pagina in te stellen op millimeters (mm).

Om een meeteenheid te selecteren:

• Klik op de liniaal en selecteer vervolgens pixel, inches, millimeters of centimeters.
Maateenheden voor pagina's selecteren op de liniaal
Maateenheden voor pagina's selecteren op de liniaal

Stencils en tekengebied

De editor is verdeeld in tekengebieden aan de rechterkant en stencils aan de linkerkant, waar stencils een verzameling symbolen zijn die u naar uw tekening kunt slepen en neerzetten.

Stencils en symbolen inCapital Electra X
Stencils en symbolen inCapital Electra X

Stencil openen en gebruiken

Om een sjabloon te openen en te gebruiken:

• Klik op het menu Stencil en selecteer een stencil.
Capital Electra X's stencilmenu
Capital Electra X's stencilmenu

Zodra een sjabloon is geopend, sleept u de symbolen gewoon naar de tekening.

Aansluitpunten

De meeste vormen inCapital Electra X verbindingspunten hebben waardoor de ene vorm met de andere kan worden verbonden (bijvoorbeeld een draad verbinden met een symbool). Hoewel ze zichtbaar zijn in de tekening wanneer u probeert de ene vorm met de andere te verbinden, zijn ze niet zichtbaar op afgedrukte papieren exemplaren.

Vormen verbinden met verbindingspunten

Positioneringstekst

Symbolen en draden inCapital Electra X hebben gele bedieningshendels waarmee u tekst gemakkelijk kunt verplaatsen.

Tekst verplaatsen:

• Sleep op de gele bedieningshendels om de teksten naar een nieuwe positie te verplaatsen.
Versleep het gele handvat om tekst te verplaatsen
Versleep het gele handvat om tekst te verplaatsen

Subvormen in een groep selecteren

Individuele vormen in een groep, ook wel subvormen genoemd, kunnen afzonderlijk worden geselecteerd en opgemaakt. Het toepassen van een specifieke stijl en opmaak (bijv. Lettertype, uitlijning) op de groep heeft invloed op alle vormen in de groep, terwijl het toepassen van een specifieke stijl en opmaak op een subvorm alleen de individuele subvorm beïnvloedt.

Om een subvorm in een groep te selecteren:

• Klik op een groep en klik vervolgens op de subvorm (niet dubbelklikken).
Klik op een subvorm van een vorm
Klik op een subvorm van een vorm

Versiebeheer

Standaard is versiebeheer ingeschakeld en zal het versiebeheer van uw tekening starten terwijl u tekent. Verander je tekening gemakkelijk heen en weer.