Dela och samarbeta

Capital Electra Xhar omfattande samarbetsverktyg som gör att du kan arbeta produktivt i ett team, inklusive flera sätt att dela dina ritningar privat eller offentligt på sociala medier.

Dela teckningsmenyn
Dela teckningsmenyn

Håll muspekaren över instrumentet på instrumentpanelen och klicka på knappen Dela för att dela din ritning. Klicka på menyn Dela på redigeraren för att göra detsamma.

Dela en ritning

Dela med andra är det primära sättet att dela aCapital Electra X ritning för samarbete. Du kan välja att dela med e-post eller utan e-post.

Dela med andra dialogrutan
Dela med andra dialogrutan

Dela med e-post (kräver registrering)

För att dela ritningar med e-post, skriv bara in eller välj e-postmeddelanden med automatisk slutförande i Inbjudan via e- postinmatning och välj sedan behörigheterna.

Kom ihåg att inkludera ett meddelande för inbjudan, så att din e-post har goda chanser att svara och klickaInvite .

Att dela en ritning via e-post kräver att en användare har den giltiga e-postadressen du angav. Om en användare med ett annat e-postmeddelande har tillgång till din länk, kommer åtkomst till ritningen att avvisas.

Användaren kan dock begära åtkomst ochCapital Electra X kommer att skicka ett e-postmeddelande som meddelar dig om denna begäran, för vilken du kan godkänna eller neka.

Dela en ritning med en länk
Dela en ritning med en länk

För att dela en ritning med bara en länk, klicka på Hämta delningslänk och sedan påCopy link knappen och skicka länken till din avsedda användare.

Ingen registrering krävs och vem som helst med länken kan komma åt ritningen.

Om du väljer Endast inbjudna användare kan komma åt denna ritning återställs den delade länken, och ritningen kommer inte längre att vara tillgänglig för allmänheten med den här länken.

Hanterar åtkomst och inbjudningar

Hantera inbjudningar med vem som har åtkomstdialog
Hantera inbjudningar med vem som har åtkomstdialog

För att hantera åtkomst till din ritning, klicka på Dela | Dela med andra | Vem som har åtkomstknapp , eller på instrumentpanelen, högerklicka och välj Hantera åtkomst .

Tillståndstyper

• Titta enbart

• Tillåter endast den inbjudna användaren att förhandsgranska och exportera ritningar.
  • Kommentator

• Kan visa och exportera ritningar.

• Kan lämna kommentarer på ritningar.

• Kan lägga till och redigera på eget lager som inte gör några ändringar i den faktiska ritningen.

• Lagren utanför kommentatorns eget lager kommer att vara låsta och kan inte redigeras av kommentatorn.

• Ägaren kan visa eller dölja kommentatorns lager.

• Redigera och dela

• Kan utföra allt som en "View only"-användare kan göra.
    • Kan byta namn, redigera, duplicera och ta bort en ritning.
    • Kan lägga till nya ritningar till ett team, ändra behörigheter för andra inbjudna användare som inte är en ägare och dela ritningar till andra.
  • Ägare

• Fullständig behörighet, kan utföra allt som nämns ovan.
    • Kan ändra behörigheter för inbjudna användare eller återkalla åtkomst för inbjudna användare, inklusive andra ägare.
    • Observera att en inbjuden ägare kan ta bort din tillgång till en ritning som du var en ursprunglig ägare till.

Dela till sociala medier

Så här delar du en ritning till sociala medier:

• Klicka på Dela- menyn och välj dela till facebook, twitter, slack eller reddit

För att dela med dig av sociala medier måste din ritning göras offentlig för att se till att tittarna kan komma åt din ritning och en förhandsgranskning kan ges till sociala mediasidor.

Publicera en ritning

Publicera en ritning iCapital Electra X
Publicera en ritning iCapital Electra X

ICapital Electra X , kan du redigera en ritning och efter att ha slutfört, publicera din ritning för allmän åtkomst endast. Detta gör att du kan skapa och uppdatera ritningar och bara driva ändringar för allmän konsumtion när ditt arbete är klart.

Bra exempel för publicering inkluderar ändringar i dina scheman, grafiska instruktioner eller flödesscheman.

Om ändringar gjordes i din ritning måste du välja Publicera ritning igen och klicka påPublish changes för att uppdatera din publicerade ritning.

För att ta bort en publicerad ritning, klicka påRemove Publishing knapp.

Gör en kopia av publicerad ritning
Gör en kopia av publicerad ritning

Genom att göra en kopia av publicerad ritning skapas en ny ritning. Äganderätten till den nya ritningen är dock fortfarande densamma som den publicerade ritningen. Detta gör det möjligt för andra användare att göra en kopia av den publicerade ritningen och göra ändringar synliga för ägarna av den publicerade ritningen.

Samarbete i realtid

Capital Electra Xär byggd för teamdiagram, och har därför inbyggd realtidssamarbete för alla ritningar. Ändringar du har gjort i en ritning sparas automatiskt och synkroniseras till alla medarbetare.

Visar vem som är online

Visar vem som är online
Visar vem som är online

Klicka på profilikonen för att se vem som är online och samarbetar på din ritning.

Chattar med lagkamrater

Capital Electra Xinnehåller en inbyggd chatbox för realtidschatt med dina lagkamrater.

Capital Electra Xär inbyggd i chatbox
Capital Electra Xär inbyggd i chatbox

Klicka på Visa | för att visa chattrutan Visa chattrutan i din redaktör.

För att infoga en emoji, klicka på Emoji- ikonen till höger om chattrutan.

Chatten är begränsad till högst 50 meddelanden per ritning.

Visar aviseringar

Om du vill visa aviseringar klickar du på aviseringsikonen högst upp på skärmen.

Capital Electra Xmeddelanden
Capital Electra Xmeddelanden

Integrering med Slack

Att integrera med Slack för bättre kommunikation:

• Klicka på Lägg till i slack på instrumentpanelen
Lägg till Slack tillCapital Electra X i instrumentpanelen
Lägg till Slack tillCapital Electra X i instrumentpanelen
  • På Slacks integrationssida, klicka påAuthorize knapp

När integrationen är klar,Capital Electra X s Slack app kommer automatiskt att integreras i ditt Slack team.

Skapa ett team från din Slack-kanal

Så här skapar du ett team från din Slack-kanal:

• Klicka på Skapa nytt team i instrumentpanelen
  • Klicka sedan på Bjud in din Slack-kanal
Skapa ett team från din Slack-kanal
Skapa ett team från din Slack-kanal

Dela en ritning till Slack

Så här delar du en ritning till Slack:

• Klicka på ritningens Dela- knapp i instrumentpanelen eller på Dela- menyn i redigeraren
  • Klicka sedan på Dela till Slack

Om du har installeratCapital Electra X s Slack app i din Slack kanal, alla ritningar som delas till Slack kommer att ha en förhandsvisning för enklare diskussion och samarbete.