Skapa egna titelblock

Titelblockets anatomi

Ett titelblock kan bestå av följande:

Titelblockförklaring
Titel block anatomi

Process för skapande av titelblock

För att skapa ditt eget titelblock:

• Infoga rubrikblock på en tom sida.
  • Infoga statisk text och statisk grafik.
  • Infoga automatisk text.
  • Infoga användardata (sid- eller dokumentomfång).
  • Välj och gruppera alla former tillsammans.
  • Markera alla och klicka på menyn Titelblock | Skapa titelblock .
  • Skriv in ett namn och en uppmaning för ditt titelblock och klicka på OK .

Infoga rubrikblockzoner

Titelblockszonerna ställer in automatiskt och delar upp din sida i platszoner baserat på dina inställningar i Arkiv | Inställningar | Capital Electra Optioner .

Dra och släpp Zonesymbolen på din ritning
Dra och släpp Zonesymbolen på din ritning

Genom att släppa titelblockzonerna på din ritning, tillsammans med andra titelblockformer, kan du skapa ditt eget anpassade titelblock.

Infoga statisk text och grafik

Använd rit- och textverktyg för att skapa grafik och text eller importera en bild. Gruppera dem vid behov och placera dem på önskad plats i ditt titelblock.

Infoga din logotyp i ditt titelblock
Infoga din logotyp i ditt titelblock

Infoga automatisk text

Capital Electra Xger en mängd automatiska former inklusive sidor, skalor och redigeringsdatum som kan placeras på dina titelblock. Bara att dra och släppa dem på din ritning från titelblockstencilen . Högerklicka på dem för fler alternativ och placera dem på önskad plats.

Infoga automatiska fält i ditt titelblock

Skapa och infoga användardata

Så här skapar du användardata:

• Rita en ruta och markera den.
  • Klicka på menyn Titelblock | Infoga titelblockdata .
  • Skriv in ett namn för dina användardata, t.ex. Projekt eller sidförfattare.
  • Skriv in standardvärdet för användardata.
  • Välj Dokumentomfång för data som gäller i hela dokumentet eller Sidomfång för data som endast gäller för aktuell sida.

Användardata-rektangeln är nu redo att användas i ditt anpassade titelblock. Dra i rektangelns handtag för att placera och ändra storlek på användardata.

Skapa dina egna användardata

Skapa fönster för titelblock

Efter att ha valt alla former som utgör ditt anpassade titelblock, gruppera dem tillsammans, klicka på menyn Titelblock | Skapa titelblock . Skriv in ett namn och en fråga för ditt anpassade rubrikblock och klicka på OK . Ditt nya anpassade titelblock kommer nu att sparas och lagras i en stencil som du väljer, redo att användas.

Skapa ditt eget titelblock
Skapa ditt eget titelblock

Använd ett anpassat titelblock

Så här använder du ditt anpassade titelblock:

• Dra och släpp ditt anpassade titelblock från stencil till din ritning.

Ditt anpassade titelblock blockeras automatiskt i ritningen.

För att redigera och ändra titelblock:

• Högerklicka på titelblocket och välj Redigera titelblock .
Redigera ett titelblock

Redigera titelblocksikonen

En ikon kommer att genereras automatiskt när titelblocket läggs till i en stencil. Högerklicka på rubrikblocket i stencilen och välj Redigera ikon för att ändra ikoner.

Exporterar titelblocksdata

Så här exporterar du din titelblocksdata:

• Klicka på menyn Titelblock | Exportera titelblocksdata .

Du kan välja önskat exportfilformat i dialogrutan Inställningar under Capital Electra Options | Exportformat .

See also

Importerar titelblocksdata

Så här importerar du din titelblocksdata:

• Klicka på menyn Titelblock | Importera titelblocksdata .
  • Välj en fil med tabbseparerade värden (.tsv), kommaseparerade värden (.csv) eller javascript-objektnotationsfil (.json) att importera.

Anpassa titelblocket till sidmarginalen

För att passa titelblocket till sidmarginalen.

• Ställ in sidmarginalsektionen i sidinställningarna .
  • Släpp zonerna från titelblockstencilen till sidan så passar den automatiskt.
Ställa in sidstorlek och måttenheter
Ställa in sidstorlek och måttenheter

Infoga rubrikblock automatiskt efter att du har skapat en ny sida

Så här infogar du ett rubrikblock automatiskt efter att du har skapat en ny sida:

• Aktivera Lägg till rubrikblock automatiskt efter att du har skapat en ny sida i dialogrutan Allmänna inställningar .
  • Släpp ett rubrikblock på den aktuella sidan och skapa en ny sida.