Inställningar och inställningar

För att komma åt inställningar:

• Klicka på inställningsikonen i instrumentpanelen
  • Eller klicka på Arkiv | Inställningar i redigeraren
Allmänna preferenser

Ställa in språk

För att välja ett språk, klicka på rullgardinsmenyn för språk i dialogrutan Allmänna inställningar.

Nuvarande alternativ är:

• Engelsk
  • हिन्दी
  • Français
  • 日本語
  • Svenska
  • 简体 中文
  • 繁體 中文
  • Italiano
  • Português
  • Tiếng Việt
  • Pусский язык
  • Español
  • Deutsch
  • Bahasa Indonesien
  • ภาษา ไทย
  • Nederlands
  • 한국어
  • Wikang filippinska

Ställa in tangentbordets steg

Så här ställer du in tangentbordets steg:

• Klicka på rullgardinsmenyn för tangentbordsökning i dialogrutan Allmänna inställningar

Du kan välja Auto eller Anpassad.

Om du väljer Anpassad kan du mata in värdet med hjälp av mm, cm, m, in eller px i den inställda ökningsrutan .

Ändra storlek på symboler automatiskt så att de fäster på rutnätet

Välj det här alternativet om du villCapital Electra X för att ändra storlek på symboler från stenciler för att automatiskt ändra storlek på ditt nuvarande rutnät.

Detta är mycket användbart för att säkerställa att alla symboler är exakt placerade på din ritning.

Visa dialogrutan för bekräftelse när du ändrar stenciler

Välj det här alternativet om du vill visa en bekräftelse när du ändrar stenciler eller symboler.

Dialogrutan visas när du utför åtgärder som att lägga till nya symboler i en stencil, redigera eller återställa symbolikoner, klistra in symboler, radera symboler eller ordna om symbolernas position i en stencil.

Infoga rubrikblock automatiskt efter att du har skapat en ny sida

Aktivera den här inställningen för att låtaCapital Electra X duplicera automatiskt titelblocket för den aktuella sidan till den nya sidan.

Fäst automatiskt till närliggande former

Aktivera den här inställningen för att tillåta former att fästa till närliggande former när de flyttas. Användare kan flytta former för att fästa på sidorna eller mitten av en annan form. Snäppstyrka avgör hur nära den flyttade formen måste vara för att fästa till andra former.

Fäst automatiskt till närliggande former
Fäst automatiskt till närliggande former

Så här ändrar du snäppstyrkan:

• Aktivera Fäst automatiskt till närliggande former
  • Ange snäppvärde i mm, cm, m, tum eller px i rutan Snapstyrka

Spela upp ljud när chattmeddelandet tas emot

Välj det här alternativet för att spela ett ljud på din dator när du får ett chattmeddelande påCapital Electra X s inbyggda chattruta.

Spela upp ljud när medarbetaren går med i redigeringen

Välj det här alternativet för att spela ett ljud på din dator när en medarbetare går med i redigeringen.

Meddelandeinställningar

Meddelandeinställningar
Meddelandeinställningar

För att komma åt aviseringsinställningar:

• Klicka på meddelandefliken i inställningsdialogen

Aktivera eller inaktivera skrivbordsaviseringar

Välj det här alternativet för att aktivera eller inaktivera skrivbordsaviseringar.

Du kan också välja att få avisering när en ritning skapas, byts namn eller sopas.

DWG / DXF-inställningar

DWG / DXF-inställningar
DWG / DXF-inställningar

För att komma åt DWG / DXF-inställningar:

• Klicka på fliken DWG / DXF i inställningsdialogen

Aktivera eller inaktivera Importera dimensioner och Importera lager

Du kan markera eller avmarkera rutan för att importera dimensioner och lager. Att kryssa i rutan behåller filernas mått och lager.

Du kan också ange en anpassad streckbredd vilket innebär bredden på symbolernas konturer. 0,2 px är inställt som standard.