Återanvänder kretsar

Intelligent kopiera och klistra in

Ett av de mest kraftfulla och användbara verktygen påCapital Electra X är intelligent duplicering av hela kretsar.

I de flesta schematiska ritningarna finns det liknande kretsar som dupliceras genom hela ritningen (t.ex. motorstart- och styrkretsar). Alla referenser och ledningar på dessa kretsar måste vara korrekt och unikt numrerade.

Frågan kompliceras ytterligare av det faktum att vissa symboler bör numreras om medan andra lämnas oförändrade (t.ex. ett gemensamt säkerhetsrelä på motorstyrkretsar bör inte numreras om).

Så här duplicerar du och återanvänder dina kretsar:

• Välj alla former i din krets.
  • Tryck på CTRL + C för att kopiera och tryck på CTRL + V för att klistra in.
  • Välj / avmarkera symboler och ledningar som ska döpas om i fönstret AutoRename.
  • Klicka på OK och dra sedan din nya krets till önskad position.
Kopiera och klistra in kretsen för att återanvända den

Prefab-kretsar

Prefabricerade (Prefab) kretsar är kretsar som du ofta använder i dina projekt och skapas och lagras i en egen stencil efter eget val. Prefab-kretsar är extremt bärbara och delas enkelt mellan olika projekt, team eller till och med online, genom att helt enkelt skicka över en stencil.

Dela prefabricerade kretsar mellan dina team
Dela prefabricerade kretsar mellan dina team

Skapa prefab-kretsar

Så här skapar du en prefab-krets:

• Välj alla former i din krets.
  • Dra och släpp dem i en anpassad stencil.

Din nyskapade prefab-krets lagras sedan i den stencil du väljer.

Använda och dela prefabricerade kretsar

För att använda en prefab krets, dra och släpp dem från din stencil och placera den var som helst på din ritning.Capital Electra X kommer automatiskt att visa fönstret AutoRename för att säkerställa att alla numrering är korrekt.

För att dela en prefab krets klickar du helt enkelt på menyn Redigera stencil och sedan på Dela stencil .