Använda stenciler och symboler

Capital Electra Xinnehåller tusentals symboler som du kan använda och återanvända för att skapa fantastiska diagram utan mycket arbete. Dessutom kan du skapa egna stenciler eller skapa dem för hela laget så att dina lagkamrater kan återanvända symboler för maximal produktivitet.

Stenciler och symboler iCapital Electra X
Stenciler och symboler iCapital Electra X

Öppna och använda en stencil

Så här öppnar du och använder en stencil:

• Klicka på stencilmenyn och välj en stencil
Capital Electra Xstencilmeny
Capital Electra Xstencilmeny

När en stencil har öppnats, dra och släpp bara symbolerna för att rita.

See also

Skapa en ny stencil

Så här skapar du en ny stencil:

• Klicka på stencilmenyn och klicka sedan på New stencil

Dölj alla stenciler

För att kollapsa alla stenciler:

• Klicka på stencilmenyn och klicka sedan på Dölj alla stenciler .

Symbolvy

Så här ändrar du symbolvy på stenciler:

• Klicka på stencilmenyn och välj sedan Symbolvy .
Capital Electra Xmeny för symbolvy
Capital Electra Xmeny för symbolvy
Exempel på symbolvy iCapital Electra X

Välj mellan små, medelstora, stora ikoner och alternativ för listvy, med stort som standard.

Stencilstorlek

Så här ändrar du stencilstorlek:

• Klicka på stencilmenyn och sedan på Stencilstorlek .
Capital Electra XMeny för stencilstorlek
Capital Electra XMeny för stencilstorlek
Prov stencilstorlek inCapital Electra X
Prov stencilstorlek inCapital Electra X

Välj mellan tre till sex kolumner med tre kolumner som standard.

Förstå stencilbehörigheter

Stencilbehörigheter följer alltid ritningsbehörigheter. Till exempel, om en stencil skapas på en personlig ritning hemma , blir stencilen en personlig stencil.

Om en stencil skapas på en Team- ritning kommer stencilen att vara en teamstencil som ska delas av hela laget.

Personliga stenciler kan bara öppnas och redigeras av dig, medan teamstenciler kan öppnas och redigeras av hela laget.

Använda personliga stenciler på lag

När du släpper en symbol från en personlig stencil till en lagritning sparas symbolen automatiskt på ritningen.

Dina lagkamrater kommer fortfarande att kunna se (och redigera) din symbol på lagritningen, även om de inte har tillgång till din personliga stencil.

Personliga stenciler kan bara ändras av dig, medan teamstenciler kan modifieras av hela laget.

Använda teamstenciler för personlig ritning

Användning av lagstensiler är endast tillåtet på lagritningar och inte på personliga ritningar.

Redigera stencilegenskaper

Redigera stencilmenyn
Redigera stencilmenyn

Så här redigerar du stencil:

• Klicka på Redigera Stencil menyn och välj sedan Redigera stencil
Redigera stencil-dialogrutan
Redigera stencil-dialogrutan

Byt namn på stencilen, lägg till en beskrivning eller redigera stencilkategorin med dialogrutan Redigera stencil.

Om en stencil har en kategori listas den under respektive kategori på Stencil-menyn . Olika stenciler kan ha samma kategori, eller en stencil kan vara i mer än en kategori.

Du kan kreditera en stencil till skaparen eller ägaren i fältet Credits to och också ange en länk som leder till den ursprungliga webbplatsen för stencilen i fältet Credits.

Stänga en stencil

Så här stänger du en stencil:

• Klicka på Redigera stencilmenyn och välj sedan Stäng

Att stänga en stencil tar bara bort stencilen från din syn på denna ritning, där du kan välja att öppna den igen när som helst.

Ta bort en stencil

Så här tar du bort en stencil:

• Klicka på Redigera stencilmenyn och välj sedan Ta bort

Att ta bort en stencil tar bort stencilen permanent från instrumentpanelen och är en oåterkallelig åtgärd. Därför kommer du att uppmanas att bekräfta raderingen av stencilen.

Om du tar bort en Team- stencil tas stencilen också bort permanent från teamet.

Ordna stenciler

• schabloner , klicka på schablonmenyn och välj Redigera schablon , välj sedan Flytta schablon upp eller Flytta schablon ned för att ändra ordningen på schablonerna

• Alternativt kan användare dra och släppa schablonerna direkt för att ordna dem

Rörande stenciler

Så här flyttar du en stencil:

• Gå till instrumentpanelen, bläddra till botten och klicka på Stencils
  • Välj sedan en stencil och klicka påMove och välj en destination
Flytta en stencil
Flytta en stencil

Flytta en personlig stencil till ett lag

Om du flyttar en personlig stencil till ett lag blir lagägare den nya ägaren till stencilen.

Flytta en lagstencil ut som en personlig stencil

Endast lagägare kan flytta lagstensiler ut från ett lag till sin personliga stencil.

Dela stenciler

Om du är ägare till en lagstencil kan du välja att dela stencilen till ett annat lag.

Så här delar du en stencil:

• Klicka på menyn Redigera stencil och sedan på Dela stencil

Uppfriskande schabloner

Om andra teammedlemmar har gjort ändringar i en lagstencil kan du uppdatera schablonen för att få de senaste ändringarna.

Så här uppdaterar du en stencil:

• Klicka på menyn Redigera stencil och välj sedan Uppdatera stencil

Använda symboler

Så här använder du en symbol:

• Öppna en stencil och dra och släpp helt enkelt till din ritning
Dra och släpp bara för att använda symboler
Dra och släpp bara för att använda symboler

Skapa en ny symbol

Så här skapar du en ny symbol:

• Dra och släpp en eller flera former på en stencil
Dra och släpp på stencilen för att skapa en ny symbol
Dra och släpp på stencilen för att skapa en ny symbol

Redigera symbolinformation

Redigera symbolinformationsmeny
Redigera symbolinformationsmeny

Så här redigerar du symbolinformation:

• Högerklicka på en symbol och välj Redigera symbolinformation
Dialogrutan Redigera symbolinformation
Dialogrutan Redigera symbolinformation

Du kan ändra namnet på symbolen, ange beskrivning eller taggar, åtskilda med kommatecken. Taggar är nyckelord som tilldelats symboler för att göra det lättare att söka.

Kopiera en symbol

Så här kopierar du en symbol:

• Högerklicka på en symbol och välj Kopiera symbol

Klistra in en symbol

Så här klistrar du in en symbol:

• Högerklicka på en symbol, håll muspekaren över Klistra in och välj Symbol
Klistra in menyn
Klistra in menyn

Observera att du kan klistra in symbolen i en annan stencil.

Klistra in symbolens namn, beskrivning och taggar

Så här klistrar du in en symbols namn, beskrivning och taggar:

• Högerklicka på en symbol, håll muspekaren över Klistra in och välj Namn, beskrivning och taggar

Redigera en symbolikon

Så här redigerar du en symbolikon:

• Högerklicka på en symbol och välj Redigera-ikon

Återställa en symbolikon

Så här återställer du en symbolikon:

• Högerklicka på en symbol och välj Återställ ikon

Uppdaterar en symbol

När ikonredigeringen är klar, uppdatera en symbol för att se de senaste ändringarna.

För att uppdatera en symbol:

• Högerklicka på en symbol och välj Uppdatera

Radera en symbol

Så här tar du bort en symbol:

• Högerklicka på en symbol och välj Ta bort

eller

• Klicka på en symbol och tryck på Delete- tangenten

Observera att radering av en symbol är en icke-reversibel åtgärd.

Kollapsar en stencil

Så här kollapsar du en stencil:

• Högerklicka på en symbol och välj Dölj stencil .

Alternativt kan du också klicka på stencils namnlist för att kollapsa eller expandera en stencil.

Ordna symboler i en stencil

Så här ordnar du om symboler:

• Dra och släpp bara till önskad position
Dra och släpp symboler för att ordna dem
Dra och släpp symboler för att ordna dem

Hitta symboler

För att hitta symboler:

• Klicka på Hitta symboler och skriv bort
Hitta symboler med resultat
Hitta symboler med resultat

För att spara sökresultaten som din egen stencil, klicka på ikonen Spara.

Ladda ner en stencil

För att ladda ner en stencil:

• Klicka på menyn Redigera stencil och välj Ladda ner stencil
Klicka på menyn Redigera stencil och välj Ladda ner stencil

Importera en stencil

Så här importerar du en stencil:

• Klicka på Stencil-menyn och välj Importera stencil
Klicka på Stencil-menyn och välj Importera stencil

Observera att endast Vecta/Capital Electra X schabloner kan importeras.