Google Drive-integration

Skapa Google-filer frånCapital Electra X instrumentbräda

För att skapa Google-filer frånCapital Electra X instrumentpanelen måste användare först auktorisera sitt Google-konto.

I den vänstra panelen på instrumentpanelen klickar du på Lägg till Google Drive under avsnittet Integration.

Lägg till Google Drive
Lägg till Google Drive

När godkännandet har lyckats klickar du på instrumentpanelensCreate knappen och du kommer att se extra alternativ för att skapa Google-filer, till exempel Nya Google Dokument , Nya Google Kalkylark och Nya Google Presentationer .

Skapa en ny Google-fil vid roten
Skapa en ny Google-fil vid roten

Välj önskad typ av Google-fil du vill ha och det finns en popup-flik där du kan redigera Google-filen.

I instrumentpanelen kommer alla Google-filer att ha Google Drive-ikonen i det nedre högra hörnet för att skilja dem från de vanligaCapital Electra X ritningar.

Skillnad mellanCapital Electra X ritning och Google-fil på instrumentpanelen
Skillnad mellanCapital Electra X ritning och Google-fil på instrumentpanelen

Google Files-funktioner

Googles filfunktioner
Googles filfunktioner

Varje Google-fil kan utföra samma funktioner som enCapital Electra X ritning, som Rename , Refresh och så vidare.

För vissa funktioner måste användare auktorisera det för att uppdateringarna ska kunna lagras på Google Drive.

Lista över funktioner som kräver auktorisering:

• Flytta till papperskorgen
  • Döp om
  • Uppdatera
  • Dela funktioner

Googles filägande

När en användare skapar en Google-fil i den personliga instrumentpanelen tillhör den endast användaren.

Om en användare delar en Google-fil till en annan användare eller flyttar den till ett team kommer behörigheten för Google-filen att ändras till allmänhet, alla som har åtkomst beviljas behörigheter för visare eller redaktör.

När en användare skapar en Google-fil i ett team kommer behörigheterna att vara offentliga och alla som har åtkomst beviljas redigeringsbehörigheter.

Anledningen till att filen offentliggörs är att användare som inte har Gmail får åtkomst till filen.

Ta bort Google-filer

Kasta en Google-fil
Kasta en Google-fil

Så här sätter du ihop en Google-fil:

• Dubbelklicka eller högerklicka på en Google-fil och välj Flytta till papperskorgen

Kopian av filen i Google Drive flyttas också till papperskorgen.

Så här återställer du en Google-fil:

• Klicka på Papperskorgen i det vänstra navigeringsfältet och klicka på ritningens Återställ -knapp

Kopian av filen i Google Drive återställs också.

Så här tar du bort en Google-fil:

• Klicka på Papperskorgen i det vänstra navigeringsfältet och klicka på teckningens Ta bort -knapp

Filen raderas permanent frånCapital Electra X , men kopian inuti Google Drive påverkas inte.