Ändra teckensnitt och text

Textikoner iCapital Electra X redaktör

ICapital Electra X , alla former kan ha text, inklusive delformer i en grupp. För att skriva in text för en form, välj bara texten och skriv bort.

Ställer in teckensnittsfamilj

Så här ställer du in teckensnittsfamilj:

• Välj former med pekverktyget
  • Klicka på teckensnittsfamiljen och välj ett teckensnitt
Meny för teckensnittsfamilj
Meny för teckensnittsfamilj

Lägga till dina egna webb- och anpassade typsnitt

Capital Electra Xger en lista över tillgängliga teckensnitt som ska användas i dina ritningar. Dessutom kan du också lägga till egna teckensnitt genom dialogrutan Anpassat teckensnitt. För tillfället är endast Google-teckensnitt tillåtna och vi arbetar för att lägga till fler webbteckensnitt.

För att lägga till dina egna anpassade typsnitt och använda dem inomCapital Electra X , genom att klicka på Ladda upp teckensnitt öppnas en dialogruta där du kan ladda upp dina egna teckensnitt.

Din anpassade typsnittsbehörighet ärver ritningsbehörigheten. Till exempel, om ett anpassat teckensnitt laddas upp på en personlig ritning hemma är teckensnittet endast tillgängligt för dig eftersom det är ett personligt teckensnitt.

Om ett anpassat teckensnitt laddas upp på ett lag ritning, är teckensnitt ett team teckensnitt och delas mellan laget.

För närvarande stöds endast woff och ttf teckensnittsformat och vi arbetar för att stödja fler teckensnittsformat.

Om du vill lägga till dina egna teckensnitt kan du också dra och släppa en teckensnittsfil till din redigerare.

Lägg till dina favoritteckensnitt genom dialogrutan Anpassat teckensnitt
Lägg till dina favoritteckensnitt genom dialogrutan Anpassat teckensnitt

Ställa in teckensnittsstorlekar

Så här ställer du in teckenstorlekar:

• Välj former med pekverktyget
  • Klicka på Teckenstorlek ikonen och välj eller skriv i en teckenstorlek

Alternativt kan du använda tangentbordet och trycka på:

• Ctrl + Shift + . för att öka teckenstorleken
  • Ctrl + Shift + , för att minska teckenstorleken

Både pt- och px-enheter är tillåtna för storlek på teckensnitt.

Ställa in textjustering

Så här ställer du in textjustering:

• Välj former med pekverktyget
  • Klicka på textjusteringsikonen och välj önskad justering
Menyn för textjustering
Menyn för textjustering

Positioneringstext

För att placera text:

• Klicka på en form och sedan på textblockverktyget
  • Dra textblocket till önskad position
Positionera text med textblockverktyget
Positionera text med textblockverktyget

Ändra textdynning

Så här ändrar du textdynor:

• Klicka på en form och sedan på textblockverktyget
  • Dra och ändra storlek på textblocket
Ändra utfyllnad av text med textblockverktyget
Ändra utfyllnad av text med textblockverktyget

Skapa text

Så här skapar du text:

• Klicka och dra på textblockverktyget och skriv sedan bort
Skapa text med textblockverktyget
Skapa text med textblockverktyget

Skisserar text

Så här beskriver du texten:

• Skapa text och utforma därefter
  • Högerklicka, välj Funktioner | Konturtext
Skisserar text medCapital Electra X
Skisserar text medCapital Electra X

Ställer in rundad bakgrund på text

Så här ställer du in avrundad bakgrund på text:

• Klicka på textblockverktyget och klicka sedan på en text med bakgrundsfärg.
  • Klicka på det runda hörnverktyget och välj storleken på de rundade hörnen.
Inställning avrundad bakgrund på text
Inställning avrundad bakgrund på text

Hitta och ersätt text

För att hitta text:

• Tryck på Ctrl + F (eller Cmd + F på Mac) , skriv in ditt nyckelord och tryck på Enter .
  • Fortsätt att trycka på Enter-tangenten för att visa nästa matchade nyckelord.

För att ersätta text:

• Knappa in ditt nyckelord och tryck på Enter för att söka.
  • När nyckelordet är markerat kan du skriva i fältet "Ersätt med".
  • Klicka på knappen Ersätt för att ersätta den.
  • Du kan använda knappen Ersätt alla för att ersätta alla nyckelord.
Hitta och ersätt text
Hitta och ersätt text

Ställa in rikt textstyling på text

Så här ställer du in rich text-styling på text:

• Klicka på en form och tryck sedan på F2-tangenten för att öppna textredigeraren.
  • Välj några texter.
  • Använd textstylingen på den markerade texten.
Tillämpa rich text styling på text
Tillämpa rich text styling på text