Skapa och exportera rapporter

Skapa rapporter

De flesta rapporter kan genereras i en ritning och exporteras som tabbseparerade värden (.tsv). För att generera en rapport i en ritning, dra och släpp en rapportsymbol från Rapportstencilen , högerklicka och välj Generera .

Rapporterna stencilerar inCapital Electra X
Rapporterna stencilerar inCapital Electra X

Rapportsymboler kan ändras storlek genom att dra i deras handtag och när en rapport genereras,Capital Electra X skapa automatiskt ytterligare rapportsymboler om innehållet svämmar över en enda symbol. Du kan ändra storlek på kolumner i rapportsymboler genom att klicka på rapportsymbolen, sedan på valfri kolumn och dra i handtagen. Vissa kolumner kan innehålla alternativ för att dölja en kolumn, högerklicka helt enkelt på en kolumn när den är markerad och välj Dölj kolumn .

Ändra storlek på kolumner i en rapport genom att dra i handtagen
Ändra storlek på kolumner i en rapport genom att dra i handtagen

Korsreferensrapport

Korsreferensrapporten listar alla referenser, beskrivningar, symbolmaster och deras platser.

Korsreferensrapport listar alla referenser och symbolinformation i en ritning
Korsreferensrapport listar alla referenser och symbolinformation i en ritning

Materialreferensrapport

Materialreferensrapporten listar alla referenser, gruppering, komponentinformation och beskrivningar.

Materialreferensrapport listar alla referenser och komponentinformation i en ritning
Materialreferensrapport listar alla referenser och komponentinformation i en ritning

När du exporterar materialreferens visas fliken Referens. Som standard exporteras alla referenser. Användare kan klicka på referenserna selektivt för att exportera en mindre uppsättning referenser. Exportera en mindre uppsättning referenser för redigering i en .tsv-fil.

Importera materialreferens

Så här importerar du en materialreferensrapport till en ritning:

• Först exporterar du en materialreferensrapport.
  • Rapporten MÅSTE exporteras med ALLA fält för att den ska kunna användas som en importfil.
  • Efter rapportgenerering, lägg till i rader med komponenter genom att följa formatet i rapporten, ta bort eller ändra komponentinformation efter behov och spara sedan rapporten. Klicka sedan på menyn Importera rapporter | Materialreferensrapport och välj filen som ska importeras (.tsv, .csv, .json) Klicka sedan på knappen Importera .

Möjligheten att importera materialreferensrapport gör det möjligt för användare att redigera komponentinformation i satser, där denna information enkelt kan kopieras från tillverkarens webbplats och klistras in i den exporterade rapporten. När redigeringen är klar kan all denna komponentinformation inklusive dimensioner enkelt importeras tillbaka till en ritning.

Rapport över material

Materialstycksrapporten listar alla komponenter som används i ett schema, inklusive komponentinformation, delsummor och summor. De anpassade beskrivningarna av kopplingsplintar, kabelkanaler och Din-skenor kommer att visas tillsammans med deras mått (bredd x höjd).

I BOM-rapporten listas alla komponenter som används i en schematisk bild
I BOM-rapporten listas alla komponenter som används i en schematisk bild

Kabelreferensrapport

Kabelreferensrapporten listar alla kablar som används på en ritning, inklusive kabelinformation, kärnnamn, ledningsnamn och deras placering.

Kabelreferensrapport listar all kabelinformation i en ritning
Kabelreferensrapport listar all kabelinformation i en ritning

Anslutningar (Från / Till) rapport

Anslutningsrapporten listar alla ledningar i ditt schema, deras plats, kabelinformation och deras anslutningar, inklusive exakt vilken symbol ledningen är ansluten till, deras referenser, plats och stiftnamn.

Anslutningsrapport ger anslutningsinformation för en ritning
Anslutningsrapport ger anslutningsinformation för en ritning

Rapport om kabelräkning

Kabelmaterialrapporten listar alla kablar som används i ett schema, inklusive kabelinformation, delsummor och totaler.

Kabel BOM-rapport visar alla kablar som används i en schematisk bild
Kabel BOM-rapport visar alla kablar som används i en schematisk bild

Exportera rapporter

Så här exporterar du rapporter:

• Klicka på menyn Exportera rapport och välj sedan den rapport som ska exporteras.

Exportera materialrapport till OpenBom

Så här exporterar du fakturorapporten till OpenBom:

• Klicka på menyn Exportera rapport och välj sedan rapporten Stycklista (BOM)
  • Markera Exportera till OpenBom- alternativ
  • Logga in OpenBom inCapital Electra X
  • Klicka på OK för att exportera rapporten till OpenBOM
  • Visa den exporterade rapporten i OpenBom
Exportera fakturarapporten till OpenBom

Exportera komponentdatabas

ICapital Electra X , kan användare lägga till, redigera och ta bort komponentinformation genom att klicka på Hantera databaser och sedan välja Komponentdatabas .

För att redigera komponentinformation i partier, klicka på Exportera för att exportera data för redigering, innan du importerar den tillbaka tillCapital Electra X .

Du kan exportera komponentdatabasen här
Du kan exportera komponentdatabasen här

Så här exporterar du komponentdatabasen:

• Klicka på Hantera databaser och välj Komponentdatabas och klicka sedan påExport

Importera komponentdatabas

Efter redigering av exporterad komponentdatabasinformation kan denna information sedan importeras tillbaka tillCapital Electra X .

Så här importerar du komponentdatabas:

• Klicka på Hantera databaser och välj Komponentdatabas och klicka sedan påImport
  • Välj källfil som du vill importera från (.tsv, .csv, .json)

Exporterar kabeldatabas

ICapital Electra X , kan användare lägga till, redigera och ta bort kabelinformation från databasen genom att klicka på Hantera databaser och sedan välja Kabeldatabas .

För att redigera kabelinformation i omgångar, välj Exportera för att exportera data för redigering, innan du importerar tillbaka tillCapital Electra X .

Klicka på knappen Export för att exportera kabeldatabasen
Klicka på knappen Export för att exportera kabeldatabasen

Så här exporterar du kabeldatabasen:

• Klicka på Hantera databaser | Kabeldatabasen och klicka sedan påExport

Importera kabeldatabas

Efter redigering av exporterad kabeldatabasinformation kan denna information sedan importeras tillbaka tillCapital Electra X .

Så här importerar du kabeldatabasen:

• Klicka på Hantera databas | Kabeldatabasen och klicka sedan påImport
  • Välj källfilen som du vill importera från (.tsv, .csv, .json).

Exportera symboler på ritning

Schematiska symboler på ritningar kan exporteras så att deras referenser, beskrivningar och stiftnamn kan redigeras i satser innan de importeras tillbaka till ritningar.

Så här exporterar du symboler på ritning:

• Klicka på Exportera rapporter och välj Symboler på ritning .
Välj Symboler vid ritning för att exportera symbolrapporten
Välj Symboler vid ritning för att exportera symbolrapporten

Importera symboler på ritning

Efter att ha redigerat informationsdetaljerna för symboler på ritningar kan denna information sedan importeras tillbaka till en ritning.

Så här importerar du symboler på ritning:

• Klicka på Importera rapporter och välj sedan Symboler på ritning .
Välj Symboler på ritning för att importera symbolrapporter
Välj Symboler på ritning för att importera symbolrapporter
  • KlickImport välj sedan en källfil.
Välj symbolrapport att importera
Välj symbolrapport att importera

Exportera ledningar på ritning

Trådnamn på ritningar kan exporteras så att deras namn kan redigeras i satser innan de importeras tillbaka till ritningar.

Så här exporterar du kablar på ritning:

• Klicka på Exportera rapporter och välj Ledningar vid ritning .

Importera ledningar vid ritning

Efter redigering av trådnamn på ritningar i ett kalkylark kan denna information sedan importeras tillbaka till en ritning.

Så här importerar du kablar på ritning:

• Klicka på Importera rapporter välj Ledningar vid ritning .
  • KlickImport välj sedan en källfil.
Välj din ledningsrapport som du vill importera
Välj din ledningsrapport som du vill importera

Skapa innehållsförteckning

Så här använder du innehållsförteckningen:

• Användare måste använda rubrikens automatiska textblock från titelblockstencilen.
  • Infoga den automatiska titeltexten i ditt titelblock och skapa ditt eget titelblock, eller använd ett titelblock som tillhandahålls avCapital Electra X .
  • Dra och släpp titelblock på alla sidor i din ritning.
  • Släpp innehållsförteckningsrapporten (TOC) från rapportens stencil till dina ritningar.
  • Högerklicka och välj Generera innehållsförteckning .
  • Markera rubrikblocksdata som du vill visa på din rapport. *Capital Electra X kommer automatiskt att skanna varje sida för att skapa innehållsförteckning.
Innehållsförteckning listar alla titelblocksdata i en ritning