Skapa och hantera ritningar

Välja flera ritningar

Välja flera ritningar på instrumentpanelen

För att välja en ritning, klicka helt enkelt på ritningen. För att välja flera ritningar, tryck på Skift eller Ctrl och klicka på flera ritningar.

Skapa en ny ritning

Skapa en ny ritning vid roten
Skapa en ny ritning vid roten

För att skapa en ny ritning vid roten till Home eller Team , klicka på instrumentpanelensCreate och välj Ny ritning .

Skapa en ny ritning i en mapp
Skapa en ny ritning i en mapp

För att skapa en ny ritning i en mapp, klicka på en mapp för att expandera den, högerklicka sedan på ett tomt utrymme och välj Ny ritning .

Alternativt kan du också skapa en ny ritning i redigeraren genom att klicka på Arkiv | Nytt . Nya ritningar som skapats från redigeraren läggs alltid i samma mapp som den ritning som för närvarande redigeras.

Byta namn på en ritning

Byta namn på en ritning i instrumentpanelen
Byta namn på en ritning i instrumentpanelen

För att byta namn på en ritning på instrumentpanelen, dubbelklicka på en ritning eller högerklicka på en ritning och välj Byt namn .

Byta namn på en ritning i redigeraren
Byta namn på en ritning i redigeraren

För att byta namn på en ritning i redigeraren, klicka på titeln och skriv bort.

Flytta en ritning

Flytta en ritning
Flytta en ritning

För att flytta en ritning, högerklicka på ritningen och välj Flytta till och välj sedan en målmapp. För att flytta flera ritningar, välj bara flera ritningar, högerklicka och välj Flytta till .

Alternativt kan du välja en eller flera ritningar och dra och släpp till valfri målmapp. Tillåtna destinationer markeras när du drar och släpper ritningar till målmappar.

Papperskorgen, återställa och ta bort ritningar permanent

Kasta en teckning
Kasta en teckning

För att skräpa ritningar, välj ritningen, högerklicka och välj Flytta till papperskorgen .

Flytta till papperskorgen i editorn
Flytta till papperskorgen i editorn

Alternativt kan du också hitta alternativet Flytta till papperskorgen i redigeraren genom att klicka på Arkiv | Flytta till papperskorgen .

Papperskorgar lagras i 30 dagar för freemiumanvändare och 90 dagar för betalda användare innan de raderas permanent.

För att återställa ritningar, klicka på papperskorgen till vänster i navigeringsfältet och klicka på ritningens återställningsknapp .

Återställda ritningar återställs alltid till rotmappen, i hem eller lag .

För att permanent ta bort papperskorgen, klicka på knappen Ta bort i papperskorgen .

Förstå papperskorgen

Hur papperskorgen påverkar olika användarbehörigheter
Hur papperskorgen påverkar olika användarbehörigheter

Kopiera en ritning

Kopiera en ritning
Kopiera en ritning

För att duplicera en ritning, högerklicka och välj Duplicera .

Fästa en ritning överst

Fästa en ritning högst upp i mappen
Fästa en ritning högst upp i mappen

För att fästa en ritning högst upp i en mapp, högerklicka på en ritning och välj Pin-ritning .

För att lossa, högerklicka på den fästa ritningen och välj Lossa ritningen eller klicka på den blå stiftikonen.

Spara och öppna en offline-ritning

För att spara en offline kopia av din ritning, klicka på Arkiv | Ladda ner .

För att öppna en offline-kopia av din ritning, klicka på Arkiv | Öppna och välj en ritning.

Om du öppnar en offline-ritning skrivs din nuvarande ritning över, därför rekommenderas det att du skapar en ny ritning innan du öppnar en offline-ritning.