Importera ritningar eller stenciler från Electra E6 / E7 / E8

Vi har tagit fram ett verktyg för att importera ritningarna och stencilerna från Electra E6/E7/E8 tillCapital Electra X ochCapital Electra (Offline version) där symbolernas intelligens fortfarande skulle finnas kvar. Vilket gör att användare kan fortsätta arbeta med sina ritningar med importerade symboler påCapital Electra X ochCapital Electra (Offline version) .

Steg för att importera ritningar från Electra E6/E7/E8 tillCapital Electra X /Capital Electra (Offline version)

1) Ladda ner och spara stencilen ExportElectra.vss från den här länken .

2) Öppna din Electra E6/E7/E8-ritning, klicka på More Shapes | Öppna Stencil för att öppna den nedladdade stencilen:

Öppna stencil
Öppna stencil

3) Du ser då stencilen ExportElectra öppnas i den vänstra panelen:

Exportera Electra Stencil
Exportera Electra Stencil

4) Gå till fliken Arkiv | Alternativ | Avancerat , scrolla ner till avsnittet Allmänt och markera alternativet Kör i utvecklarläge för att visa fliken Utvecklare:

Aktivera utvecklarläge
Aktivera utvecklarläge

5) Gå till fliken Utvecklare | Makron . I den poppade dialogrutan väljer du ExportElectra.vss från rullgardinsmenyn:

Listruta
Listruta

6) Välj ThisDocument.ExportDrawings och klicka på Kör :

Kör exportritning
Kör exportritning

7) I dialogrutan Exportera Electra Drawing klickar du på Bläddra och väljer den plats där du vill spara den exporterade filen och klickar på OK . Det tar några minuter att exportera din ritning (beror på storleken på ritningarna):

Välj sökväg för att spara SVG-fil
Välj sökväg för att spara SVG-fil

8) Ett meddelande kommer att visas efter att exporten har slutförts. Klicka bara på OK för att stänga den. Klicka sedan på Avbryt för att stänga dialogrutan. Du kommer att se svg-filen på den plats du har valt:

Exporterad ritdialogbok klar
Exporterad ritdialogbok klar

9) Efter att ha exporterat ritningen från Electra E6/E7/E8, gå tillCapital Electra X ellerCapital Electra (Offline version) för att öppna en ny ritning.

10) Dra och släpp bara den exporterade svg-filen på sidan för att importera den. Beroende på filstorlek tar det några minuter för importen.

Anmärkningar:

• Det importerade titelblocket har ingen intelligens. Om användare vill redigera titelblocket, vänligen släpp ett nytt titelblock frånCapital Electra X ellerCapital Electra (Offline version) stencil nämligen titelblock .
  • På samma sätt som titelblocket på andra skalade sidor än 1:1, måste användare ta bort och släppa ett nytt titelblock. Detta beror på att skalningssystemet i Visio ochCapital Electra X /Capital Electra (Offline version) är olika.
  • Bakgrundssidan är en funktion i Visio, för närvarande,Capital Electra X ellerCapital Electra (Offline version) stöder inte en sådan funktion. Användare måste alltså släppa tillbaka formerna på varje sida innan de exporteras.
  • Symboler som PLC , Mätverktyg och Connector kommer att importeras som vanliga symboler utanCapital Electra X ochCapital Electra (Offline version) intelligensfunktioner. Vi föreslår användare att släppa om eller återskapa demCapital Electra X ellerCapital Electra (Offline version) .
  • Detsamma gäller för de importerade layoutformerna och underpanelsymbolerna . Att uppleva symbolernas intelligens iCapital Electra X ochCapital Electra (Offline version) , rekommenderar vi starkt användare att ta bort och återskapa eller släppa dem igen.

Steg för att importera schabloner från Electra E6/E7/E8 tillCapital Electra X /Capital Electra (Offline version)

1) Ladda ner och spara stencilen ExportElectra.vss från den här länken .

2) Öppna aCapital Electra X eller aCapital Electra (Offline version) rita, klicka på Fler former | Öppna Stencil för att öppna den nedladdade stencilen:

Öppna stencil
Öppna stencil

3) Därefter ser du stencilen ExportElectra öppnas i den vänstra panelen. Du måste också ladda stencilerna som du vill exportera:

Exportera Electra Stencil
Exportera Electra Stencil

4) Gå till fliken Arkiv | Alternativ | Avancerat , scrolla ner till avsnittet Allmänt och markera alternativet Kör i utvecklarläge för att visa fliken Utvecklare:

Aktivera utvecklarläge
Aktivera utvecklarläge

5) Gå till fliken Utvecklare | Makron . I dialogrutan som öppnades väljer du ExportElectra.vss från rullgardinsmenyn:

Listruta
Listruta

6) Välj ThisDocument.ExportStencil och klicka på Kör :

Kör exportstencil
Kör exportstencil

7) I dialogrutan Exportera stencil , välj den stencil du vill exportera från rullgardinsmenyn och välj sökvägen där den exporterade SVG-filen ska sparas. Klicka sedan på OK :

Välj sökväg för att spara SVG-fil
Välj sökväg för att spara SVG-fil

8) Ett meddelande kommer att visas efter att exporten har slutförts. Klicka bara på OK för att stänga den. Klicka sedan på Avbryt för att stänga dialogrutan. Du kommer att se en svg-fil på den plats du har valt:

Exporterad stencildialog har avslutats
Exporterad stencildialog har avslutats

9) Efter det, gå tillCapital Electra X ellerCapital Electra (Offline version) för att öppna en ny ritning.

10) Dra och släpp den exporterade svg-filen på sidan för att importera den. Beroende på filstorlek tar det några minuter för importen.

11) Då ser du att en ny stencil har skapats till vänster när importen är klar.

Om du stöter på några problem under importprocessen, vänligen kontakta oss och skicka oss din ritning eller stencilfil till [email protected] . Om det finns något felmeddelande, skicka oss en skärmdump av det. FörCapital Electra X , tryck på F12 och skärmbild av konsolloggen om det finns några fel:

Konsolfönster
Konsolfönster